MeggyanĂșsĂ­tottĂĄk

2011-04-29 19:57:39

A volt kormĂĄnyfƑ mentelmĂ©nek felfĂŒggesztĂ©sĂ©t kĂ©ri az ĂŒgyĂ©szsĂ©g. Ezt a szocialista politikus jelentette be a Facebookon, jelezve: lemond rĂłla. Az MSZP elnöke hisz GyurcsĂĄny Ferenc ĂĄrtatlansĂĄgĂĄban. Az LMP frakciĂłvezetƑje örĂŒl. A LegfƑbb ÜgyĂ©szsĂ©g szerint tovĂĄbbi gyanĂșsĂ­tĂĄsok vĂĄrhatĂłak. Hivatali visszaĂ©lĂ©s gyanĂșjĂĄval kĂ©rte az ellenzĂ©ki kĂ©pviselƑ mentelmi jogĂĄnak felfĂŒggesztĂ©sĂ©t a LegfƑbb ÜgyĂ©szsĂ©g az OrszĂĄggyƱlĂ©stƑl. ErrƑl maga a volt miniszterelnök szĂĄmolt be a közössĂ©gi portĂĄlon.

"A LegfƑbb ÜgyĂ©szsĂ©g mentelmi jogom felfĂŒggesztĂ©sĂ©t kezdemĂ©nyezte. Ahogy korĂĄbban Ă­gĂ©rtem, lemondok mentelmi jogomrĂłl. Arra kĂ©rem a parlamentet, hogy adjon ki az ĂŒgyĂ©szsĂ©gnek" - Ă­rta a szocialista politikus, hozzĂĄtĂ©ve: a tĂĄjĂ©koztatĂĄs szerint hivatali visszaĂ©lĂ©ssel gyanĂșsĂ­tjĂĄk. A volt kormĂĄnyfƑ - mint fogalmaz - csak feltĂ©telezni tudja, milyen ĂŒgyben, de az Ă©rtesĂ­tĂ©sben megnevezett bĂŒntetĆ‘ĂŒgy a sukorĂłi kaszinĂłberuhĂĄzĂĄst fedi.

 

"Ha a bĂ­rĂłsĂĄgon kell megkĂŒzdeni önmagamĂ©rt, politikĂĄmĂ©rt, vagy Ă©ppen politikai ellenfeleimmel, hĂĄt legyen. Állok elĂ©be" - közölte GyurcsĂĄny Ferenc. 

A volt kormĂĄnyfƑ, mint kĂ©pviselƑ egyĂ©bkĂ©nt a törvĂ©ny szerint nem mondhat le mentelmi jogĂĄrĂłl, ezt csak szabĂĄlysĂ©rtĂ©s esetĂ©n tehetnĂ© meg. A hivatali visszaĂ©lĂ©s viszont bƱncselekmĂ©ny, Ă­gy mentelmi jogĂĄt csak az OrszĂĄggyƱlĂ©s fĂŒggesztheti fel.

TovĂĄbbi informĂĄciĂłkhoz ide klikkelve juthat az Fn.hu-n.

A Demokratikus Charta tiltakozik a koncepciós eljårås ellen. Ime a tiltakozås szövege a Facebook-on.

TĂĄtrai MiklĂłs vallomĂĄsa: kattintson ide!

Vissza...