Törvény=Fidesz?!

2011-04-29 17:55:17

 Nyílt levél Veszprém Megyei Jogú Város polgármesterének

Polgármester Úr! A „tisztelt” jelző a megszólításból ezúttal nem jár. Addig egészen bizonyosan nem, amíg nem áll ki a nyilvánosság elé és nem követi meg a közgyűlés tagjait!

Polgármester úr átlépte a „Rubicon”-t. Az önkormányzatiság elmúlt 21 éves története során példa nélküli, ami a 2011. április 28-i közgyűlésen történt. Polgármester úr durván és elfogadhatatlan módon, tudatosan sértette meg a közgyűlés Fideszes többsége által elfogadott szervezeti és működési szabályzatot. Annak ellenére, hogy a rendelet pontos szövegét ismertetve felhívtam a figyelmét a törvénysértésre, megadta a szót Mihalovics Péternek, a Fidesz frakcióvezetőjének napirend előtti hozzászólása elmondására. Az a frakcióvezető úr szegénységi bizonyítványa, hogy Ő el is mondta azt, holott tudta, szabályt szeg ezzel a tettével. A város jegyzője is figyelmeztette a szabályszegésre polgármester urat. Ezek után a Fideszes Siklódi Levente visszavonta napirend előtti felszólalását, Ő ugyanis nem akarta megszegni a szabályzatot. Óvádi Péter, a Fidesz képviselője szintén elmondta napirend előtti hozzászólását, annak tudtában is, hogy előtte is világossá vált, szabálytalanul jár el. (Fontos azt is megjegyezni, hogy az én kérdésemnek is volt egy olyan eleme, ami nem tartozik elvileg az önkormányzat hatáskörébe, de azt  mégis engedte feltenni a polgármester. Fontos mindenkinek tudni, erre a polgármester és a jegyző sem figyelmeztetett, pedig egy nappal előbb írásban beadtam a kérdés pontos szövegét. Csak mikor a szabályszegéssel szembesítettem őt, próbálta elbagatellizálni, amit elkövetett. Ez a cinikus magatartása a szabályszegés mértékét csak tovább súlyosbítja.)

Mindezek után mit gondoljon a város polgára? Talán azt, hogy ha a képviselők nem tartják be a rendeleteket, akkor neki sem kell betartani a város alkotta rendeletek egyikét sem? Ez nyilvánvalóan helytelen út, elfogadhatatlan magatartás! Elfogadhatatlan a polgármester, a Fidesz frakcióvezetője és a Fidesz képviselője szabályszegése is.

Ha még van csöppnyi tisztessége a polgármesternek, aki a törvényesség őre, a jegyző felszólítását is figyelmen kívül hagyva cselekedett, akkor kiáll a nyilvánosság elé és bocsánatot kér! Ha nincs, akkor azt hirdeti: amit a Fidesz cselekszik, az maga a törvény.

 

Veszprém, 2011. április 29.

Katanics Sándor

 

Ide klikkelve megnézheti a Veszprémi TV-nek az önkormányzati közgyűlésen történtekről készült hírösszefoglalóját. ( 5. perc)

Ha ide kattint, meghallgathatja a Klubrádióban (regionális adás) Mórocz Anikónak a közgyűléssel foglalkozó riportját. ( 7. perc utántól)

Vissza...