Elnök úr! Egészségére?

2011-04-28 12:12:34

Miután Schmitt Pál szerint a jövőre hatályba lépő alkotmány azt szimbolizálja, hogy Magyarország föltámadt, a köztársasági elnök úgy érezte, ideje új, az aláírás ceremóniájához hasonlóan lélekemelő feladatot találni magának, például a magyar borok népszerűsítését, ezért tegnap kiválasztotta azt a hármat, amely ezentúl a „Köztársasági elnök bora” megtisztelő címet viselheti.

Míg a munkájával és annak gyümölcseivel maradéktalanul elégedettnek tűnő államfő valószínűleg a „Tokaj szőlővesszein nektárt csepegtettél” fohásszal az ajkán kortyolgatta az érdemdús nedűket, gondolván Istenre és Orbán Viktorra egyaránt, vita alakult ki arról, hogy jelenleg van-e érvényes alkotmánya Magyarországnak.

E vita tegnap kikerült abból a körből, amit az akadémikus jelzővel lehetne illetni, Magyarország egy bizonyos szegletében ugyanis bizonyosan nincsen érvényben semmi, ami az alkotmányosságra akár csak csírájában is emlékeztetne: Gyöngyöspatán annyira elszabadultak az indulatok, hogy a cigányok összecsomagolták a holmijukat, és ki így, ki úgy megpróbálta otthagyni otthonát. Végül aztán az asszonyok és a gyerekek utaztak el a rokonokhoz.

Pintér Sándor húsvét előtt személyesen garantálta a gyöngyöspataiak biztonságát, amikor a cigány asszonyokat és gyerekeket egy amerikai üzletember pár napra kimenekítette a faluból, mert attól rettegtek, hogy a szomszédságukban gyakorlatozni akaró félkatonai szervezetek kárt tennének bennük.

A belügyminiszter ugyanakkor – akárcsak Orbán Viktor szóvivője és lelkésze is, aki felzárkóztatási kormánybiztosi minőségében gyalázza civil önmagát – azt hazudta, hogy a cigányok üdülni mentek. Amióta a belügyminiszter ott hencegett a településen, néhány ember már szétverte egymást, és most több száz menekülőre fogta.

Tóth Ákos Nol.hu-n megjelent publicisztikája ide kattintva olvasható tovább!

Vissza...