Hiába menekülsz, hiába futsz?

2011-04-23 06:20:47

Aki képes a sorok közötti olvasásra, az ismerje meg Orbán Viktor húsvéti üzenetét! Kiderül, hogy a tőle egyáltalán nem független köztársasági elnök miért írja alá éppen húsvét hétfőjén "önként" az egypárti alkotmányt. S az is világossá válik, mit hoz nekünk -a hétköznapi halandóknak- és mit hoz nekik a jövő! Szegény József Attila! Ha tehetné, bizonyosan megakadályozná, hogy a szobrának talapzatához ülve mondja el ránktestált vízióit a fülkeforradalmár!

Orbán Viktor "sorsszerűnek és rendeltetésszerűnek" érzi, hogy a köztársasági elnök húsvét hétfőn írhatja alá az alkotmányt, azon a napon, amely egybeesik az általa vezetett Fidesz-KDNP pártszövetség egy évvel ezelőtti kétharmados választási győzelmének napjával. A miniszterelnök ezt a Facebook-oldalán közzétett húsvéti videoüzenetében mondta.

"A jövő a miénk. Ha akarjuk, akkor nem elszenvednünk kell, hanem a saját magunk képére formálhatjuk és alakíthatjuk. Egy évvel ezelőtt arra kötöttünk egymással szövetséget, hogy Magyarországból olyan helyet faragunk, olyan hellyé tesszük a hazánkat, ahol az örömök száma, az elégedettségre okot adó dolgok száma messze meghaladja a mindennapi élet nehézségeit" - mondta egyebek között a kormányfő a Kossuth téren, a Parlament előtt felvett háromperces videóüzenetben. A miniszterelnök a múlt század harmincas éveiben egy ideig az akkori illegális kommunista mozgalomban szerepelt vállalt nagy magyar költő, József Attila szobrának talapzatán ülve, ingujjban mondta el üzenetét.

Ide klikkelve olvashatja az Origo.hu-n a továbbiakat!

Olvasás közben hallgassa meg itt Karády Katalintól a "Hiába menekülsz"-t. (You can't escape)

"József Attila" válasza Orbán Viktornak. Klikkeljen ide!  

Vissza...