HIT-ĂĽnkben megrendĂĽlve?

2011-04-22 14:48:29

Budapest – Interjút készített Rangos Katalin a Klubrádióban Németh Sándorral, a Hit Gyülekezete vezető lelkészével és Hack Péter diakónussal arról, hogy az új egyházügyi törvény különbséget tesz az egyházak között, bevezeti a “történelmi egyház” kategóriáját, és a Fidesz ebben a kategóriában helyet ad a Hit Gyülekezetének. 

A riportban egy szó sem hangzott el a felekezeti jogegyenlőség megsértéséről, az egyházak megkülönböztetéséről. A mikrofonállvány szerepét eljátszó Rangos Katalin alákérdezős PR interjút készített, miközben nem jelölték, hogy fizetett hirdetésről van szó.

Mint arról hírt adtunk, a Népszabadság korabeli híradása szerint a Hit Gyülekezete paktumot kötött a Fidesszel, amelynek lényege az volt, hogy a Hit Gyülekezete megszünteti az MDF támogatását, segítséget nyújt abban, hogy Orbán Viktor jobboldali riválisa kiessen a parlamentből, a Fidesz pedig cserébe bevonja a Hit Gyülekezetét az új egyházügyi törvényről folyó tárgyalásokba. A Hit Gyülekezete évtizedek óta küzd az egyházak megkülönböztetése ellen, hogy az állam ne avatkozzon be adminisztratív eszközökkel a lelkiismereti szabadságba, az esélyek egyenlőségébe. A Hit Gyülekezete kiállt az MDF mögül, az MDF kiesett a parlamentből, a hitesek ezzel nagy szívességet tettek Orbán Viktornak, majd viszonzásképpen a gyülekezet bekerült a katolikus egyház mellé a “történelmi egyház” kategóriába. Azóta a Hit Gyülekezete már nem ellenzi az egyházak közötti megkülönböztetést. A Fidesz két évvel ezelőtt még családellenes destruktív szektának tartotta a Hit Gyülekezetét, most pedig a katolikus egyházzal egyenlő rangra helyezi. Vajon miért? Mit ad ezért cserébe még a Hit Gyülekezete, amelynek vezetője különböző stróman cégek révén az egyetlen ellenzéki televízió, az ATV tulajdonosa, egyszemélyes informális irányítója (miközben Németh Szilárd, a fia, a csatorna hírigazgatója)?

Az írás ide kattintva olvasható tovább a nepszava.com-n.

Vissza...