Április 18., a "megszállás" kezdete

2011-04-22 12:07:34

Bartus Lászlónak a héten két olyan írása is megjelent az Amerikai Népszavában, amelyeket érdemes elolvasni. Fekete betűs gyásznap lesz április 18-a Magyarország történetében. Sötétebb, mint 1944. október 15-e, a nyilas hatalomátvétel napja, mert az a hatalom egyrészt rövid ideig tartott, másrészt éppen az új alkotmány preambuluma erősíti meg, hogy mások tehetnek róla.

Igaz, a mai napig sem sok könnycseppet hullattak a magyarok a terror áldozataiért, nem ismerték el felelősségüket a rémtettekért. Ami ma Magyarországon zajlik, nem zárja ki, hogy a nyilasuralomhoz hasonló hatalomátvételre is sor kerül. Pillanatnyilag a nácik és a demokraták versenyt futnak az orbáni diktatúra utáni hatalom megszerzéséért, és e pillanatban a nácik állnak jobban. A demokraták állnak vesztésre. A Demokratikus Charta szelíd és méltóságteljes tüntetése mutatta meg, a két tábor közötti különbséget, de azt is, mennyire nincsenek tisztában azzal, ami közeledik. Rázzák majd még ennél vadabbul is a rácsokat, amikor bezárul a börtön ajtaja. Magyarország nem fogta fel, mennyi aljasság és gonoszság szorult a felcsúti csapat kiöregedett cserejátékosába. Az a falu, amely semmiről nem tehet, de már most is közutálatnak örvend, még a futballakadémiájáról is lemondana, ha valaha levakarhatná magáról azt a bélyeget, hogy Orbán Viktor innen származott.

Az új alkotmánnyal nem lezárul valami, hanem elkezdődik. A magyar történelem legsötétebb fejezetei következnek, amelyekhez nem hasonlíthatók azok az időszakok, amikor idegen hatalmak fegyvereire támaszkodott valamely gonosz uralom. Ezúttal belülről, minden külső támogatás és kényszer nélkül következik be az elnyomás, amely kizárólag belső téveszmékre, a felgyülemlett frusztrációra, gyűlöletre és bosszúvágyra épül, amelynél nincs pusztítóbb. Bármilyen furcsa, de az előző diktatúrák tombolásának határt szabott a külső idegen hatalom, a német vagy orosz kontroll, pedig a magyarok még így is túlteljesítettek. Annak a diktatúrának azonban, amely mélyen belülről fakad, ahol szabadon lehet engedni a felhalmozódott indulatokat, semmi nem fog gátat szabni. Ezúttal nem leszünk a legvidámabb barakk, hanem a legszomorúbb. Ennek vége – jó esetben – egy nagy kijózanodás lesz, rosszabb esetben a pusztulás, akár Magyarország önálló állami létének megkérdőjeleződése. Ezt a diktatúrát nem mások kényszerítik ránk, nem a török, nem a tatár, nem a német, nem az orosz, nem a kommunista és nem a fasiszta ideológia, hanem a magyar nép szuverén akarata. És ez akkor is így van, ha Orbán Viktor ezt a népet becsapta, és ez a nép jó szokásához híven tagadni fogja a felelősségét mindabban, ami bekövetkezett. A felelőssége nyilvánvaló abban is, hogy még az utolsó napokban sem tiltakozott az ellen, hogy a sötét elnyomás alkotmányát kényszerítik rá. A FIFA rangsorának első öt csapata közül bármelyik nagyobb tömeget vonzott volna egy stadionba, mint az új alkotmány elleni tiltakozás az utcákra. És erre nem elegendő indok, hogy ki volt a főszónok, mert a civileknél nem Gyurcsány beszélt, az LMP még párt is, de mégsem „olyan”, mindenki ott tüntethetett volna, ahol akart, az élet megadta a választás lehetőségét, amivel a magyarok nem éltek, és amiért felelni fognak.

A továbbiak ide kattintva olvashatóak.

S íme a másik írás:

Kár volt Magyarországon bezárni az Országos Tervhivatalt, mert az most összefoghatná az egyre szaporodó Terveket, amelyek mind a válságból akarják kivezetni az országot, de közös jellemzőjük, hogy sikerük esetén még nagyobb válságba döntenék azt. Ez a nagy tervezési mánia szovjet modell, bolsevik típusú pártok sajátja, ezek szellemi elődje a Lenin által készített GOELRO-terv, a Szovjetunió villamosításának terve, és a Kínai Kommunista Párt „Nagy Ugrás Előre” terve. Mindez jól mutatja, hogy Magyarországon jelenleg bolsevik típusú pártok építik a keresztény-nemzeti Horthy-rendszert.

Tulajdonképpen e terveket figyelve láthatjuk, hogy a magyarok a XX. századot ismétlik meg, annak minden borzalmával együtt. Azzal a különbséggel, hogy most nem egymást követi a Tanácsköztársaság, a Horthy-féle ellenforradalmi rendszer és a nyilas rémuralom, hanem a nemzeti együttműködés keretében egyszerre valósítják meg azokat. Szívességből a bolsevik terrort is maguk végzik el; az első népbiztos már működik is Budai Gyula személyében, de jönnek majd a Lenin-fiúk is, nem páncélvonaton, hanem Q7-es Audikon – a rettegett ÁVH-t itt TEK-nek hívják majd. Lesznek bújtatott zsidótörvények, ha a szélsőjobb kódrendszerét figyelembe vesszük, már a médiatörvény is az. Horthy mintájára felépülnek a vármegyék, az uram-bátyám világ a papokkal, a nép jobbsorsra jut, sok fideszes urunk nem lesz se rest se kába óvni vagyonát ellenünk, kivándorol a világba másfél millió emberünk. S mivel a demokraták üldözöttek lesznek, ezután jön majd a nyilas rémuralom. Ezek összefolynak majd térben és időben, nehéz lesz szétválasztani őket. De mi időben szólunk majd zsidó és cigány honfitársainknak, mikor ne üljenek már vonatra, mert nem lehet tudni, mi a célállomás. Most elég csak a Terveket figyelni. A demokrácia felszámolásának terve már készen van, kivételesen ezt nem tervnek, hanem alaptörvénynek nevezik. A demokrácia végső megoldásának tervét a sarkalatos törvények tartalmazzák majd.

A cikk folytatása ide klikkelve érhető el. 

 

Vissza...