Felemás kivitelezés

2011-04-21 06:55:00

Az eredeti elképzelésekhez képest jócskán lecsökkentett elemekkel valósult meg a Kolostorok és Kertek projekt, mivel számos fejlesztésre nem jutott pénz – árulta el a tervező az Indexveszprém.hu-nak.

A Kolostorok és Kertek a Veszprémi Vár Tövében című fejlesztéssel kapcsolatos észrevételeinkkel az önkormányzathoz fordultunk, onnan azonban tovább irínyítottak bennünket, így kérdéseinkre Gajdos István okleveles építészmérnök, a  projekt építész és generál tervezője válaszolt.

Igaz-e, hogy az eredeti tervekhez képest több száz millió forinttal kellett csökkenteni a projekt költségvetését? Ha igen, pontosan mely elemekben nyilvánult ez meg?
A programban benne volt a Benedek-hegy alatti óvóhely hasznosítása, az egykori vidámpark területének ismételt használata, a Gábriel malom bemutatása, játszóház építése és több egyéb program is, ami színesíthette volna a kínálatot, és gazdagította volna a város életét. A kérdésre végül is az a válaszom, hogy igen, a kezdeti elképzelésekhez képest bizony nagyon lecsökkent a felhasználható költségkeret, sok elképzelést törölni, vagy módosítani kellett az idők folyamán. Az akkori tervek egy része azért elkészült, azok most is megtalálhatók a városházán. Zárójeles megjegyzés, hogy a terv a Magyar Építész Kamara Városépítészet – Tájépítészet 2007 kiállításán rangsorolás nélküli díjat nyert.

Ide klikkelve olvashatja tovább az interjú szövegét az indexveszprem.hu-n.

Vissza...