Renitens tűzoltók

2011-04-18 20:25:34

Akár fegyelmi eljárás alá is vonhatják azokat a tűzoltókat, akik a Belügyminisztérium és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság utasítása ellenére, ugyanakkor parancsnoki és polgármesteri engedéllyel egyenruhában vagy bevetési ruhában vettek részt a szombati tüntetésen. A szakszervezet és az LMP diktatórikus, pártállami módszereket emleget, a rendőrség egyelőre hallgat.

Félreértések és ellentétes utasítások vezettek odáig, hogy még ma is vizsgálja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), szabályosan vonultak-e a tűzoltók szombaton egyen- illetve bevetési ruhában. Múlt szombaton több ezer rendvédelmi dolgozó vette be a Kossuth teret, hogy a kormány megszorító intézkedései ellen tiltakozzanak. Az első híradások szerint maszkos, szemüveges, tűzoltó ruhába öltözött emberek füstbombákat dobáltak és megnyitották a vízcsapokat.

A tudósítások után nem sokkal az OKF és a rendőrség is közleményt adott ki: a Bakondi György vezette főigazgatóság szóvivője azt mondta, nem kapott hivatalos értesítést arról, hogy a szombati rendvédelmi demonstráción tűzoltók rendbontást vagy szabálysértést követtek volna el, de ha a sajtóban megjelentek bebizonyosodnak, az illetékes parancsnokoknak kell vizsgálatot indítaniuk. A megnyitott tűzcsapokról akkor még csak a sajtóból értesült.

A rendőrség a tüntetések után kiadott közleménye szerint jogsértések történtek a rendvédelmi dolgozók tüntetésén a fővárosban. „A jogsértések elemzése és az elkövetők elleni feljelentések elkészítése még folyamatban van. A rendezvényt a rendőrség dokumentálta, így ha valaki a rendezvényen tanúsított magatartásával jogsértést követett el, azzal szemben a rendőrség a megfelelő eljárást kezdeményezni fogja” - írta a BRFK a tüntetés után kiadott közleményében.

Ide klikkelve olvashatja tovább a Hírszerző.hu-n megjelent írást.

Vissza...