Sólyom és Lázár csörtéje

2011-04-18 19:25:26

Sólyom László titkársága különösnek és megdöbbentőnek tartja Lázár János tájékozatlanságát: a fideszes politikusnak nem tűnt fel, hogy a volt államfő korábban több fórumon is véleményt mondott az új alkotmányról.

Sólyom László már a múlt év végén kifejtette álláspontját a készülő új alkotmánnyal kapcsolatban; a volt köztársasági elnök októberben egy magyarországi hetilapban közölte álláspontját, majd több előadás is tartott a témában Budapesten - hangsúlyozta a volt államfő titkársága.

A titkárság ezt annak kapcsán tudatta közleményben, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Sólyom László alkotmányozással kapcsolatos kritikájára úgy reagált: a nemzet egységének korábbi megtestesítőjétől elvárható lett volna, hogy először Magyarországon ismertesse az álláspontját.

Egészen megdöbbentő és sajátos, hogy külföldi sajtóorgánumból kellett megismerni a volt államfő kritikáját - tette hozzá, megjegyezve, hogy a bírálatot nagy tisztelettel fogadták, megfontolták, de véleménye szerint nem interjúrészletekben kell a volt köztársasági elnöknek, a nemzeti egység korábbi szimbólumának közölnie az álláspontját.

Ide kattintva olvashatja a továbbiakat a Nol.hu-n.

Vissza...