Húsvéti alkotmány-pünkösdi királyság

2011-04-17 05:11:19

12 vádpontot fogalmazott meg Gyurcsány Ferenc Orbán Viktorral szemben a Demokratikus Charta tüntetésén a Batthyány-örökmécsesnél. A volt kormányfő szerint három feladatuk van: megszervezni a demokratikus ellenzéket, a kidolgozni egy programot, és leváltani a kormányt. Bauer Tamás, a Demokratikus Charta szóvivője arról beszélt, hogy szabadságunkat a szavazófülkékben vesztettük el, ott is fogjuk visszaszerezni. 

"Azzal vádolom Orbán Viktort és kormányát, hogy elárulta a köztársaságot" - mondta beszédében Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Charta által szervezett tüntetésen a Batthyány-örökmécsesnél. A volt kormányfő szerint nem önmagát szerető miniszterelnökre van szükség, és 12 vádpontot fogalmazott meg.

Ezek a következők: elárulta a köztársaságot, válogat a történelemben, eltiportja a szabad sajtót, politikai célokra használja fel az ügyészséget, megfélemlíti a bíróságot, korlátozza a művészet szabadságát, bűnös érzéketlenséggel fordul a szegények felé, szétzilálja a közszférát, tétlenül nézi a legszegényebbek elleni erőszakot, elszigeteli Magyarországot Európától, egyeduralomra tör. 

Azt mondta, két Magyarország áll egymással szemben: egy nyugatos és egy keleties, despotikus Orbán-féle. Gyurcsány szerint az előbbit viszont ő képviseli. Mint mondta, egyszerű világképe van, hogy minden sokszínű legyen, hogy szabad lehessen a sajtó, a bíróság és hogy legyen szabad, legyen kinyújtott kéz az elesettek felé.

Beszélt arról is, jól tették, hogy bojkottálták az alkotmányozást, és mindezt azért tették, „mert nem akartunk demokratikus díszleté válni. Mint mondta, azért dolgozik, hogy a húsvéti alkotmány pünkösdi királyság legyen.

Ide kattintva olvashatja tovább a Hírszerző.hu-n a Charta tüntetésről szóló tudósítást.

A Kapcsolat.hu.-n a Charta tüntetésen elhangzó beszédek meghallgathatóak, a videofelvételek megnézhetőek! Kattintson ide!

Újabb beszámoló és videofelvételek ide klikkelve olvashatóak és nézhetőek meg a tegnapi Charta tüntetésen történtekről!

Gyurcsány Ferenc beszéde szó szerint ide kattintva érhető el a Facebookon.

 

 

Vissza...