"Jól működik" az OVB

2011-04-15 16:55:41

Újabb, népszavazásokra irányuló kezdeményezésekről döntött az Országos Választási Bizottság, a legtöbbet elutasítva. Az új alkotmányt érintő kérdések sem kaptak zöld lámpát. Újabb, népszavazásokra irányuló kezdeményezésekről döntött az Országos Választási Bizottság, a legtöbbet elutasítva.

Nem hitelesítette például az aláírásgyűjtő ív mintapéldányát azon kérdéssel kapcsolatban, amely arra várt volna eldöntendő választ: egyetért-e azzal, hogy az Országgyűlés hozzon törvényt arra, hogy a "Kérdések az új alkotmányról" című nemzeti konzultációs íven visszaküldött válaszokat a közjegyzői kamara testülete összesítse és állítson ki róla tanúsítványt.

Az OVB nem találta egyértelműnek azt a kérdést sem, amely úgy szólt: egyetért-e azzal, hogy sem alkotmány, se más törvény ne tegye lehetővé, hogy olyanok döntsenek szavazataikkal az ország és lakossága sorsáról, akik magyarországi életvitelük hiányában sem gazdaságilag, sem politikailag nem érintettek döntéseik következményeiben. A választási bizottság szerint nem elég, hogy nem volt elég konkrét a kérdés, de az alkotmány módosítására nem is irányulhat népszavazási kezdeményezés.

Ide kattintva olvasható tovább a hír a Nol.hu-n.

Vissza...