Budai olcsón vette?

2011-04-14 16:41:34

Komoly kedvezménnyel vásárolta meg honvédségi szolgálati lakását Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos, Fodor Lajos HM-államtitkár és Deák Lajos miniszteri biztos is - derül ki a tárca hivatalos tájékoztatójából.

Arról a Népszabadság számolt be korábban, hogy - számos honvédségi dolgozó mellett - a jelenlegi kormány alkalmazásában állók és a HM-ingatlanok eladása miatt vizsgálatot kezdeményezők is vásároltak lakásokat. Akkor a tárca lapunknak azt mondta: ezek a vásárlások etikusak voltak, szemben a szocialista kormányzás idején történt tranzakciókkal. Arról azonban, hogy Budai, Fodor és Deák mennyiért jutott hozzá a lakásokhoz, nem adtak tájékoztatást. Harangozó Tamás szocialista politikus írásbeli kérdésére viszont Hende Csaba szakminiszter már kiadta a vonatkozó adatokat.
A NOL számára rendelkezésre álló dokumentumok szerint Budai - aki legutóbbi interjúnkban nem emlékezett a pontos vételárra - alig néhány százezer forintért vehette meg a közel hárommilliósra értékelt belvárosi, Balaton utcai 53 négyzetméteres szolgálati lakását. A vételár 842 ezer forint volt, amelynek tíz százalékát fizette ki Budai a szerződéskötéskor, a fennmaradó összeget havi háromezer forintjával törlesztette, majd 1998 márciusában a még fennálló 700 ezer forintos vételárat egy összegben kívánta kifizetni, és ezért újabb kedvezményt kapott; a ténylegesen befizetett vételárhátralék mindössze 424 ezer forint lett.

Ide klikkelve olvashatja tovább a Nol.hu-n megjelent tudósítást.

Vissza...