Pampalinik

2011-04-14 16:27:34

Magyarország nem az USA, ahol politikai alapkérdés a fegyvertartás joga, és nincsenek aranyozott fegyverekkel hadonászó hadurak se, de néha a magyar politikusok kezében is megvillan a fegyver. És van, amikor rosszul is sül el. Macska, elefánt, bringás futár, festmény és politikai riválisra támadó vaddisznó a célkeresztben, fegyver a politikus kezében.

Magyarországon politikus harci helyzetben utoljára talán 1956-ban fogott fegyvert. Egyenruhába is csak a hon- és rendvédelmi szerveknél tett látogatásokon részt vevő államférfiak szoktak bújni, vagy az olyanok, mint a történelmileg hiteltelen SS-szerelésben parádézó Gyenge Zsolt. Nálunk szerencsére nincsenek olyan figurák sem, mint a szerb radikális politikus Vojislav Seselj, aki élő adásban vette elő a pisztolyát. A politikusoknak ugyan alanyi jogon, engedély nélkül járt az önvédelmi lőfegyver tartásának joga, de 2004 óta ez a lehetőség is szigorodott már.

Nagy hagyománya volt viszont mindig is a vadászatnak. A fényes úri vadászatok szokását az úri világtól sugárban hányó komenisták az első perctől folytatták, legendásak voltak Kádár János és a legfelsőbb politikai kör vadászatai, rekord terítékekkel, Brezsnyevvel és Fidel Castróval. Czinege Lajos honvédelmi miniszter nevéhez különösen zamatos sztorik és pletykák tapadtak, harci helikoptereket, a Néphadsereg alakulatait és mesterlövész fegyvereket bevető vadászatokról és az utánuk következő nagy zabálásokról és állítólagos orgiákról.

A Hírszerző.hu-n megjelent írás további részletei ide kattintva érhetőek el!

Vissza...