A Kolostorok és kertek projekt "árnyoldala"

2011-04-12 14:38:47

Pár órával ezelőtt Hartmann Ferenc képviselőtársammal együtt sajtótájékoztatót tartottunk a Kolostorok és kertek projekt árnyoldalát megmutatva.

Csak 18 Ă©ven felĂĽlieknek!

Elég volt az egymásra mutogatásból, a politikai felelősök álljanak nyilvánosság elé, és számoljanak be a Kolostorok és kertek projekt hiányosságainak okáról – szólítottak fel sajtótájékoztatójukon Hartmann Ferenc és Katanics Sándor szocialista képviselők, kedden Veszprémben.

Az első sajtóhír már meg is jelent a veszprémi indexen, amit ide klikkelve olvashat el! Értékelje és szóljon hozzá a tudósításhoz!

 

Érdemes megnézni a Veszprémi TV mai híradós anyagát ide klikkelve! Brányi Mária próbálja elterelni a figyelmet arról, ami a lényeg.

Egy-két kérdés: Az előírásnak megfelelően történt-e meg a növényzet elültetésekor a kertészeti attrakcióknál a talajcsere? Megtörtént-e ennek a korrekt ellenőrzése? Kiépült-e egyáltalán a csónakázó tó vízforgató rendszere? Ha igen, miért nem működik és miért hagyták újra elmocsarasodni a vizet? Megtörtént-e egyáltalán a szerződésben rögzítettek szerinti medertisztítás? A kivágott fák gyökérzete, a fatuskók tömege a "megrendelés" szerint a helyszínen maradhatott-e a földbe rejtetten, vagy sem? Szabványszerű-e a közlekedő útvonalak, járdák szélessége? A tönkrement növényzet cseréje a megállapodásban rögzítettek szerint miként történik majd meg? Kit terhel a felelősség a kiültetett növényzet jelentős mértékű károsodása (fagykárok, kiszáradás) miatt? Vannak még kérdéseim, de egyenlőre örülnék annak is, ha ezekre kaphatnánk választ.

Most már a Napló-online-on is olvasható a holnap megjelenő hír. Klikkeljen ide és olvassa el a hozzászólásokat is!  Egy kis ízelítő: "Veszprém - Felháborítónak minősítette kedden Katanics Sándor és Hartmann Ferenc MSZP-s önkormányzati képviselő a milliárdos Séd-völgyi beruházást. Nincs olyan kivitelezés, ami problémamentes és hibátlan, főként, ha az parképítés, mondta Brányi Mária alpolgármester."

A Vehír is írt a sajtótájékoztatón elhangzottakról. Kattintson ide, ha érdekli, hogy pontosan mit.

Brányi Mária válasz-sajtótájékoztatójának híranyaga itt olvasható.

És még valami érdekességképpen:

– Veszprém szíve és lelke ez a környék. Megnyitottuk kapuinkat mindenkinek, aki kíváncsi Veszprémre, aki kíváncsi erre az eredeti, semmivel sem összehasonlítható történelmi, természeti szépségre. A múlt, a jelen, és a jövő találkozik itt – hangsúlyozta Porga Gyula Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere.

 – Sok szállal kötődöm a projekthez – kezdte köszöntőjét dr. Temesvári Balázs, a KDRFÜ Kft. ügyvezetője. Mint mondta, Veszprém felismerte azokat a fejlesztési célokat, melyeket a Regionális Fejlesztési Alap célként tűzött ki, miszerint olyan értékőrző beruházásokat kell támogatni, amelyek munkát teremtenek, egy térség identitását erősítik, és tovább tudják adni a hagyományokat. – A Kolostorok és kertek a veszprémi vár tövében projekt megvalósította ezeket a célokat – emelte ki az ügyvezető. Hozzátette, a fejlesztés egyedi vonzerőként szolgál, az európai turisztikai életben is megállja a helyét. Jelentős egyházi és természeti értékek találhatók itt, melyek mostantól a XXI. század követelményeinek megfelelően tárulnak a látogatók elé. Vonzó zöld területek jöttek létre, ahol a veszprémi családok eltölthetik szabadidejüket, az idelátogatóknak pedig büszkén mutathatjuk meg, milyen attrakcióval bővült a város, összekapcsolva Veszprém legnagyobb turisztikai vonzereit.

A hír a város honlapján jelent meg 2011. március 11-én. Kattintson ide és tovább olvashatja!

Vissza...