A helyzet fokozĂłdik

2011-04-11 18:51:54

Három szocialista képviselő is a miniszterelnökhöz fordult a parlamentben a hétfői azonnali kérdések során. A kormányfőt elsőként kérdező Varjú László azt mondta, hogy az Új Széchenyi Terv meghirdetésekor a miniszterelnök "becsmérlő módon disznóólnak nevezte az európai forrásokat szervező intézményrendszert és az annak eredményeit élvező Magyarországot.

Vagyis bűzlő, trágyával teli helynek, amelyet majd Ön kitakarít". A képviselő közölte, hogy a Fidesz padsoraiban több mint száz polgármester és "önkormányzati, parlamenti funkcióhalmozó képviselő ül", akik a miniszterelnök által kárhoztatott "trágyadombnak" is a haszonélvezői.

Úgy fogalmazott, hogy ezek a politikusok otthon büszkék a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok által épített iskolákra és óvodákra és az elmúlt években örültek az európai forrásokból munkát végző vállalkozásoknak. Hangot adott annak a véleményének, hogy a miniszterelnök "súlyosan tévedett, amikor a mi hazánkat leigázható disznóólnak, a magyar nemzet tagjait elnyomható, megalázható alattvalóknak tekintette".

"Politikai epeömlés"

Orbán Viktor válaszként azt felelte, hogy a miniszterelnököt akkor is terheli a válaszadás kötelezettsége, "ha kérdés helyett egy politikai epeömlést kap csak". A kormányfő ezért felolvasta az Új Széchényi Terv bemutatóján elmondott beszédét. Ezután a szövegre hivatkozva közölte, abban nem az országot, hanem a pályázati rendszert minősítette disznóólnak. "Ön hazudott, nem mondott igazat, csúsztatott" - jelentette ki Orbán Viktor.

A Hírszerző.hu-n megjelent szóváltás részletei érdeklik, kattintson ide a folytatáshoz.

Vissza...