Szellemek a köztársaságért

2011-04-10 15:32:30

Fehér lepedőt kell magukkal vinniük egy jövő csütörtökre tervezett budapesti tüntetés résztvevőinek. Schmitt Pál köztársasági elnököt akarják kísérteni ugyanis a készülő új alkotmány miatt a 4K! - Negyedik Köztársaság Mozgalom tagjai. Arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a kormánypártok a szerintük konszenzus nélküli, áterőszakolt alkotmányozással megölik a köztársaságot.

A szervezők szerint a köztársaságot nem lehet teljesen elpusztítani, a szelleme itt marad és kísérteni fogja a kormánypártokat. Ha már törvényes eszközökkel nem tudják megakadályozni, hogy április 18-án elfogadják az új alkotmányt, akkor legalább egy ilyen tüntetéssel szeretnék kifejezni véleményüket.

A felhívás szerint a tüntetők április 14-én, csütörtökön este fél 8-tól a Halászbástyánál gyülekeznek, onnan vonulnak majd át a Sándor-palotához. A szervezők kérik a résztvevőket, hogy vigyenek magukkal fehér lepedőt. A vászonra érdemes két lyukat vágni, de az előzetes program szerint a helyszínen az esemény előtt jelmezkészítő workshopot is tartanak.

A Hírszerző.hu-n ide kattintva érheti el a hír további részleteit!

Vissza...