Elege van a bíráknak

2011-04-09 16:58:47

Levélben jelezték felháborodásukat a bírósági elnökök egy, az alkotmánytervezethez benyújtott kapcsolódó módosító javaslat miatt- értesült a Hírszerző. A birtokunkba került levél szerint káoszhoz vezetne, ha az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig állhatna fenn a bírák szolgálati jogviszonya.

Ennek ellenére a kormánypártok megszavazzák a javaslatot. Felháborodott levelet írtak a bírósági elnökök Schmitt Pálnak, Orbán Viktornak, Kövér Lászlónak és azoknak a frakciónak, akik részt vesznek az alaptörvény megalkotásában – tudta meg a Hírszerző. A dokumentumot aláírta Baka András, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, a megyei bíróságok és ítélőtáblák vezetői is. A birtokunkba került levél szerint a bírók azt az alkotmányhoz benyújtott kapcsolódó módosító javaslatot sérelmezik, amely szerint az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig állhatna fenn a bírák szolgálati jogviszonya. A jelenlegi szabályok szerint a bírói jogviszony felső korhatára 70 év. Most ezt szállítanák le az öregségi nyugdíjkorhatárra.

Totális káosz a bíróságokon

A bíróságok működéséért felelős igazgatási vezetők szerint ha életbe lép ez a szabály, azzal  228, 62. életévét betöltött bíró szolgálati viszonya szűnik meg, amely létszám az év végére 274-re emelkedik.

Ide kattintva olvashatja tovább a hírt a Hírszerző.hu-n.

Vissza...