Ne tedd!

2011-04-08 16:16:05

Olvasgatom az alaptörvényt, amelyben többek között az is megfogalmazásra kerül, hogy „Valljuk, hogy az egyéni szabadság csak másokkal együttműködve bontakozhat ki.”

Nos, csupán ennek az egy mondatnak az alapján melegen ajánlom, (de joggal mondhatnám azt is sokadmagammal együtt, hogy követelem!) gondolják újra, hogy egy ilyen szégyenteljes „színjáték” bemutatása után mondhatnak e- igent április 18-án az alaptörvényre! Az elmúlt hetek történései alapján egyértelmű a válasz.

Ha Önökben van még egy cseppnyi tisztesség, akkor nem szavazhatnak igennel erről a törvénytől. Ha komolyan gondolják, hogy az egyéni szabadság fontos, akkor kötelesek (lennének) nemcsak látszólagosan, hanem érdemben megvalósítani a másokkal történő együttműködést. Ezt az együttműködést az alaptörvény tervezetének vitájában bizony elfelejtették végrehajtani. Az nem együttműködés, hogy a 8 millió választópolgárnak egy értelmezhetetlen és az alaptörvényben foglaltakkal köszönő viszonyban sem lévő kérdéseket tartalmazó kérdőívet küldtek postai úton, amire a válaszokat meg sem várva terjesztették be az alaptörvény tervezetét.

Az együttműködés biztosításának egyetlen elfogadható formája az alaptörvény tervezete alapos megismerésének biztosítása után csak egy az alaptörvény elfogadásának népszavazással történő megerősítése vagy meg nem erősítése lehet.

Ezúton is szeretnék arra emlékeztetni, hogy a választók nem hatalmazták fel Önöket arra, hogy új alkotmányt fogadjanak el a nevünkben. Akik ezt a nevükkel szentesítve mégis elfogadják, azok a választóik akaratát figyelmen kívül hagyva teszik és ezzel megbocsáthatatlan bűnt követnek el.

Még van pár napjuk arra, hogy lehulljon a hályog a szemükről! A választóikat megtisztelve április 18-án szavazzanak nemmel, hogy ne kelljen szembesülniük a társadalom mély megvetésével! Adjanak ezzel időt maguknak és a társadalomnak is arra, hogy egy ilyen horderejű változás valóban megalapozottá válhasson! Lehet, hogy Önök most azt gondolják az igen szavazatukkal bevonulnak a történelembe. Erre utal az alaptörvény tervezetének végén az alábbi mondat is:

"Mi, a 2010. április 25-én megválasztott Országgyűlés képviselői, Isten és ember előtti felelősségünk tudatában, élve alkotmányozó hatalmunkkal, Magyarország első egységes Alaptörvényét a fentiek szerint állapítjuk meg. (Az Alaptörvény végére az igennel szavazó képviselők nevének felsorolása, címek, rangok, párt és egyéb megjelölések nélkül.) Legyen béke, szabadság és egyetértés."

Az igen szavazatukkal valóban bevonulhatnak a történelembe. Na, de egyáltalán nem úgy, ahogyan ezt vélhetően most remélni merik. A történelemben nemcsak azok neve marad meg az örökkévalóságnak, akik segítik egy nép boldogulását, hanem azoké is, akik a nemzet szenvedéseinek válnak előidézőivé.

 

Igazodási pont.

Vissza...