Ismét egy fideszes...

2011-04-07 09:54:46

Miközben Orbán Viktor személyesen rántott vissza minket-pontosabban egész Magyarországot- a szakadék széléről, már a 6. fideszes országgyűlési képviselő bukott le, mert duplán vette fel a költségtérítését. Csöbör Katalin egyszerre vett fel teljes összegű választókerületi pótlékot az Országgyűléstől, miközben Alsózsolca alpolgármestereként is kapott költségtérítést, noha az ilyen duplázást a törvény tiltja – írja a Blikk.

Már hat fideszes politikusról derítette ki a Blikk, hogy törvénytelenül, két helyről vesz vagy vett fel költségtérítést. A lap által kirobbantott botrányban eddig a miskolci Zsiga Marcell, a zuglói Papcsák Ferenc, a hatvani Szabó Zsolt és az erzsébetvárosi Rónaszékiné Keresztes Monika is törvénytelenül vett fel közpénzeket hónapokon át, most pedig Csöbör Katalinról derítették ki ugyanezt. A politikus ráadásul félrevezető nyilatkozatot adott, amikor a feketepénzről kérdezték.

– Kijelentem, hogy csak az Országgyűlés Hivatalától kapok költségtérítést, máshonnan nem – írta a lapnak, ami éppen igaz, csak arról feledkezett el beszámolni, hogy az önkormányzattól február végéig kapott költségátalányt. Csak március 3-án, jóval a feketepénzbotrány kirobbanása után mondott le önkormányzati költségátalányáról, amelyet a Blikk birtokában lévő dokumentum szerint egy októberi döntés alapján utaltak neki.

Ide kattintva olvashatja tovább a Nol.hu-n megjelent tudósítást.

Vissza...