Össztűz a kormányra

2011-04-02 17:37:37

Legalább hat demonstráció lesz áprilisban Budapesten. Míg a fegyveres és rendvédelmi dolgozók a szerzett jogaik csorbítása miatt tüntetnek, addig az ellenzéki pártok és civilek a Fidesz alkotmány ellen vonulnak az utcára. Több olyan nap lesz, amikor egyszerre két demonstrációt is tartanak a fővárosban.

Intenzív tüntetési időszak következik áprilisban: a kormány intézkedései miatt nemcsak az ellenzéki pártok, hanem civilek, rendőrök, vámosok is az utcára vonulnak. A tüntetéssorozat április 9-én kezdődik, az Európai Szakszervezeti Szövetség demonstrációján együtt tiltakozzanak az életüket befolyásoló, szakmai érveket nélkülöző kormányzati döntések ellen. A Hősök terén 13 órától kezdődő tüntetés az érdekvédelmi szervezetek szerint minden eddiginél nagyobb nemzetközi demonstráció része lesz. Az érdekképviseletek a nyugdíjak és a nyugdíjas évek biztonságáért, a munka világát érintő döntések előtti szakmai egyeztetések követeléséért hívják utcára az embereket.

A fegyveres és rendvédelmi dolgozók érdekvédelmi szövetségei, szakszervezetei is részt vesznek az eseményen, mindezt ugyanis demonstrációsorozatuk első állomásának tartják. A fő demonstrációt április 16-án tartják, a hivatásos és nyugállományú börtönőrök, katonák, nemzetbiztonsági és polgári védelmi dolgozók, rendőrök, tűzoltók és vámosok a Hősök teréről a Parlament elé fognak vonulni, ahonnan addig nem távoznak, amíg a demonstrációs bizottság meg nem egyezik a kormánnyal.

Ide kattintva olvasható tovább a cikk a Hírszerző.hu-n.

Vissza...