Rubicon

2011-03-30 13:03:03

Ezt talán nem kellett volna. Mármint átlépni a Rubicont. Ugyanis ez történt, még pedig egy bagatellnek indult ügy folytatásaként. Az alaptörténet arról szól, hogy Veszprémben a Séd Fenyves utcai szakaszának lakói azt észlelték 2010. év végén, sok-sok köbméter építési törmeléket, betonhulladékot hordanak a patak melletti területre, majd kezdik azt oly módon „eltüntetni”, hogy földdel betakarják.

A lakók ezt a helyzetet nem értették, s a Polgármesteri Hivatalhoz fordultak, ahonnan választ nem kaptak. Kérték, hogy az ügyben a Baráti Kör, mint jogi személy lépjen fel, ne magánszemélyeknek kelljen az ügyben szerepelni.  Választ az egyesület sem kapott mindaddig, amíg február végén nem tájékoztattuk a Városüzemeltetési Irodát, hogy hallgatásukból azt a következtetést vontuk le, a környezetvédelmi hatósághoz kell fordulnunk, ha választ akarunk kapni arra a kérdésre, jogszerű volt-e, ami a Séd partján történt, elhelyezhető volt-e ott talajfeltöltésként építési törmelék, vagy sem.
No lett ebből patália és haddelhadd.

Írásban „persze” még most sem jött válasz, csak telefonon kaptuk a kérdést mind a Hivataltól, mind az érintettől: mire jó ez az egész hajcihő?

Nem értettem mire föl a pánikreakció, ha nincs gond, akkor a Környezetvédelmi Hatóság sem fog találni, ha meg van az december óta folyamatosan van, hiszen a Polgármesteri Hivatal tudott arról mi történik a Séd parton.

Dr. Bősze Ferenc írását ide klikkelve olvashatja tovább a veszprémi index portálján.

Vissza...