Vidéki rendőr válaszlevele

2011-03-26 08:03:27

Keserűen tréfáló hangvételű levelet tett közzé a rendőrszakszervezet. A Vidéki Rendőr aláírással publikált írás válasz Orbán Viktor kormányfő és Pintér Sándor belügyminiszter rendőröknek címzett levelére, amelyben azt magyarázzák: ugyan a 2006-os zavargások nyomán rendőri vallomásokra alapozott bírói ítéleteket a kormány semmisnek nyilvánította, ezzel nem akarják a rendőröket elbizonytalanítani. 

"Sem a kormánynak, sem a Fidesz-, sem pedig a KDNP-frakciónak nem célja, hogy a feladataikat rendkívüli áldozatvállalással, magas erkölcsi és szakmai színvonalon, jogszerűen teljesítő rendőröket elbizonytalanítsa (…) a munkájukat áldozatkészen végző rendőröket nemcsak személyesen biztosítjuk támogatásunkról, hanem a kormány is elismeri munkájukat" - olvasható abban a Hírszerző által közzétett, a rendőri állománynak küldött levélben, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter jegyez, s amely szerint ugyan a kormány által bevezetett semmisségi törvény megsemmisíti a 2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggésben hivatalos személy elleni erőszak, rongálás, valamint garázdaság miatt meghozott, kizárólag rendőri jelentésre, illetve rendőri tanúvallomásra alapozott ítéleteket, ez nem kell, hogy elbizonytalanítsa munkájában a rendőröket. A levél szerint a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatában a rendőrség kiemelt támogatására vonatkozó részek változatlanul hatályosak.

A Hírszerző tegnapi cikke szerint a levél, illetve annak előzményei visszatetszést keltettek a rendőri érdekvédőkben. Az egyik rendőri szakszervezeti oldalon, Vidéki Rendőr aláírással jelent meg március 22-én egy nyílt levél, aki keserédes hangon válaszol a rendőröket nyugtatni próbáló körlevélre. Szerzője azt írja, megnyugvással veszi tudomásul, hogy a kormány érezteti, velük van, munkájukat nagyra tartja. Örömét fejezi ki amiatt, hogy a 2006 őszén jogaikban megsértettek elégtételt kapnak, egyúttal reméli, hogy a zavargások során megsérült rendőrök is közöttük lesznek.

Ide kattintva olvashatja a cikk folytatását a HVG.hu-n.

Vissza...