Utólag szerződtetve

2011-03-23 14:04:48

Vizsgálatot ígért Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár azzal kapcsolatban, hogy jogszabályszerűen foglalkoztatták-e a március 15-én az Orbán Viktor miniszterelnöknek tapsoló statisztákat. A kérdés azután vetődött fel, hogy az Origo által március 15-én megkérdezett fiatalok közül többen úgy nyilatkoztak, hogy szerződés nélkül, feketén kapták a megbízást.

Korábban a Népszabadság számolt be arról, hogy a kormány 1,25 millió forintot költött arra, hogy ötszáz fős statisztatömeg vegye körbe Orbán Viktort az ünnepségen. A Népszabadság időközben azt is megtudta, hogy melyik közvetítőcéggel szerződött az eseményt szervező állami társaság.

Rácz Péter, a Starcast ügynökség tulajdonosa és vezetője a lap kérdésére azt állította, hogy minden a jogszabályoknak és az előírásoknak megfelelően történt. „Az embereket a megbízás alapján életkor szerint válogattuk és nem politikai hovatartozás alapján. A HungaroFest kért tőlünk az ünnepségekre ötszáz fős tömeget, arról eredetileg szó sem volt, hogy politikai rendezvényre kellenek” – mondta Rácz Péter.

A cégvezető a Népszabadság kérdésére hozzátette: a Starcastnak az állami ünnepséget szervező céggel van szerződése, de minden egyes statisztával is megállapodást kötöttek. Rácz szerint a félreértés ott lehetett, hogy az Origo hírportál videósai még a rendezvény előtt szólaltatták meg a fiatal statisztákat, s mivel velük a szerződést csak az esemény végén kötötték meg, így hihették azt, hogy „feketén” dolgoznak.

Ide klikkelve olvashatja tovább a tudósítást a HVG.hu-n.

Vissza...