"Ez nem megy Viktor"

2011-03-21 12:50:44

"Európa számára morális kérdés, hogy nem nézheti tétlenül Kadhafi őrjöngését. Orbán szavai ezzel szemben Kadhafi mentegetésének tűnnek" - írja Gyurcsány Ferenc legfrissebb blogbejegyzésében. "Nem is olyan régen írtam, hogy a magyar Miniszterelnök csak kóvályog a külpolitika erdejében. Most a mindig színvonalas Galamus.hu egyik írása hívta fel a figyelmet arra, hogy Orbán Viktor a líbiai kérdésben trafált mellé. Nem kicsit, nagyot" - kezdi bejegyzését a volt kormányfő.

"Pár napja az Európa Tanács ülését követően a miniszterelnök azt találta mondani, hogy 'semmi olyannak nem kell történnie, ami háborúba sodorná Európát az arab országokkal', majd hozzátette, hogy 'tartózkodni kell az olyan katonai jellegű műveletektől, amelyek azt eredményezhetik, hogy elveszítjük az arab népek bizalmá'” - írja Gyurcsány.

A bejegyzéseben az áll: "Múlt pénteken az ENSZ Biztonsági Tanácsa hagyta jóvá a katonai beavatkozást. Ezt követően összehangolt katonai támadást indítottak a nemzetközi erők. Sarkozy francia elnök az 'egyetemes lelkiismeret' diktálta kényszerről beszél. Arról, hogy Európa nem engedheti meg, hogy egy diktatórikus rezsim kiterjedt, nyílt, fegyveres erőszakkal tiporja el saját polgárainak szabadságvágyát."

Ide klikkelve olvashatja tovább a hírt a Hírszerző.hu-n.

Vissza...