El a kezekkel a médiától!

2011-03-16 21:19:25

A politikusok, tartozzanak bármely párthoz, tartsák távol magukat a médiától. Belátom, az újságírók olykor kellemetlenek, de a demokrácia működése szempontjából nélkülözhetetlenek – mondta lapunknak többek között Martin Schulz, az Európai Szocialista Párt parlamenti képviselőcsoportjának elnöke, akit tegnap a Szabad Sajtódíjjal tüntettek ki Budapesten.

– Schulz úr, szereti ön Magyarországot? Csak azért kérdezem, mert vannak, akik szerint háborút visel Magyarország ellen. A múlt héten az Európai Parlamentben az önök javaslatára határozatot fogadtak el, amelyben továbbra is bírálják a magyar médiatörvényt, hiába módosította azt a magyar kormány az Európai Bizottság felszólítására.

– Először is, én a feleségemet szeretem, de komolyra fordítva a szót: nagyon tisztelem Magyarországot és a magyar népet. A szocialisták egyébként három másik frakcióval együtt terjesztették be a határozatot, de az végül jóval több szavazott kapott, mint amenynyi képviselővel a négy frakció együttesen rendelkezik. Vagyis nyilvánvaló, hogy egyes konzervatív képviselők is megszavazták, hiába ülnek a Fideszszel egy frakcióban. A médiatörvénnyel kapcsolatban továbbra is élnek aggodalmak Európában, mint ahogy arra az EBESZ, az amúgy konzervatív többségű Európa Tanács, és legutóbb, egy belső dokumentumban a német kormány is rámutatott. Vagyis messze nemcsak a szocialisták tartják problematikusnak.

Ide kattintva olvashatja tovább a Nol.hu-n a Martin Schulz-zal készített interjút!

Vissza...