A kismamákat is átverték

2011-03-08 20:49:09

Április elsejétől a gyesen lévő teljes munkaidősöknek választaniuk kell: vagy nyolc órában dolgoznak tovább és lemondanak a segélyről, vagy a juttatásért cserébe hatórásra váltanak. Ez az egyik lépés, amivel serkentené a kormány a kisgyermekesek körében a részmunkaidős munkavállalást. A másik lehetőség már egy ideje adott: a munkáltató akkor kaphat tb-kedvezményt, ha egy nyolcórás helyett két négyórást foglalkoztat.

A kormány érdekes módot választott arra, hogy népszerűsítse a részmunkaidőt (nem mellesleg számokat próbáljon produkálni az egymillió új munkahely ígéretéhez és némi gyest is megspóroljon). Választás elé állítja ugyanis azokat, akik most a gyes mellett teljes munkaidőben dolgoznak: vagy ugrik a gyes összege (havi 25 650 forint) és marad a teljes munkaidő, vagy marad a gyes, de csak maximum heti 30 órás munkavállalás mellett.
Nyolc órában a jövőben csak otthon lehet dolgozni a gyes mellett, ami felveti azt a kérdést is, vajon a kormány szándékában állt-e ezzel a kiskapuval a távmunkát támogatni.

A cikket az Fn.hu-n ide kattintva olvashatja tovább!

Vissza...