Megirigyelték Bajnai eredményeit

2011-03-07 19:19:29

A minimálbérnél alacsonyabb összegben maximálnák a munkanélkülieknek fizetett járadékot, és hasonló plafon lenne a szociális segélyekre, most már tényleg megszűnik a MÁV és a Volánok párhuzamossága – egyebek mellett ilyen, magyarul nem olvasható ígéretek szerepelnek a Széll Kálmán-terv angolul megjelent változatában.

A külföldieknek szánt kiadás – szemben a hazai fogyasztásra kiadott csomaggal – méltatja a Bajnai-kormány által végrehajtott kiigazítást, és bemutatja a csomag költségvetésre gyakorolt hatásait (a számok kiszivárogtak ugyan, ám eddig hivatalosan nem erősítették meg azokat). Megjelent a strukturális reformokat és költségvetési kiigazítást jelentő Széll Kálmán-terv angol nyelvű verziója a kormány honlapján. A magyar választópolgároknak szánt füzettel szemben ez már több számot és részletet tartalmaz. Az itt olvasható dokumentumban (pdf) kevesebb szó esik a "romeltakarításról", ugyanakkor többször feltűnik benne az "Európai Bizottság" és "a konvergencia" kifejezés.

Az angol változat szerint a múlt kedden nyilvánosságra hozott, ám kevés konkrétumot tartalmazó reformcsomag az Európai Bizottság elvárásai szerint készült. Azt írják, azért van rá szükség, mert a három százalék alatti GDP-arányos idei költségvetési hiány önmagában nem elég ahhoz, hogy kikerüljünk a túlzottdeficit-eljárás alól.

További izgalmas részleteket ismerhet meg ide klikkelve az Index.hu oldalán.

Ide kattintva olvashatja magyarul is a Orbán Viktor Széll Kálmán álnéven írt tervét! 

Olyan Rákosi pajtásos: "Magyarország számára most jött el a pillanat, hogy hadat üzenjünk az adósságnak, amely polipként ráfonódott az életünkre. Ha nem fejtjük le magunkról, végképp lehúz a mélybe, és nem lesz esélyünk munkából megélni. A Széll Kálmán Terv célja az adósságveszély elhárítása. Győzni indulunk. Alaposan felkészültünk a küzdelemre az elmúlt kilenc hónapban, de tudnunk kell, hogy ebben a küzdelemben csak az átfogó támadás lehet sikeres."

Vissza...