A Tajgetosz felé, félúton

2011-03-06 18:55:36

A közoktatási törvényen ölik már az illetékesek egymást régóta. Pokorni Zoltán vinné a bolognai vonalat, Hoffmann Rózsa a poroszos keresztény őrmesteri stílust, de lehet mindez hiába: jön Viktor és a Széll Kálmán tervvel elfújja az érveket, mert szerinte nekünk csakis a spártai modell lesz a nyerő.

A kötelező iskoláztatás korhatárának 15 évre csökkentésével nagyjából le is rakják a honi Tajgetosz alapkövét. Beindul a szelekció, és az alulteljesítőket nem ösztönözni fogják a bármilyen szakképesítés megszerzésére, hanem nagyüzemben fogják belökni őket a feneketlen és kilátástalan süllyesztőbe.Tekintsünk el most attól a ténytől, hogy az Európai Unió területén 16 éves kor alatt senki nem vállalhat munkát, és tegyünk úgy, mintha mi is olyan ostobák lennénk, mint akik komolyan beszélnek a 15 évről. Mert mit lehet tudni, ahol az oktatási program alkotói szerint bálnatenyésztő képzés folyik, ott bármi más furcsaság is megeshet.

Játsszunk el tehát a gondolattal, hogy mi történhet a korhatárt éppen betöltő aligtinivel a tizenötödik születésnapján. Normális esetben ugye minden marad a régiben, másnap iskola, stb. Nem normálisban viszont két eshetőség van:

1: Apu-anyu, akik eddig is csak az anyagi tehertételt látták a csemetében, bejelentik: kedves gyerekünk, holnaptól úgy gondoljuk sokba kerül nekünk ez az iskolásdi, köpeny-tanszer-bérlet, meg még az osztálypénz is, ugye, az osztálykirándulásról nem is szólva, ezért úgy határoztunk, keress magadnak munkát.

A varanus.blog.hu-n ide kattintva olvashatja tovább az írást.

Vissza...