A lányok teste

2011-02-28 15:35:08

Újabb állomásához érkezett a Nemzeti Toll Road Show. SkiccPali ezúttal a Veszprém megyeieket kápráztatta el ékesszólásával, bennem pedig lassan megérik a gondolat: én tulajdonképpen örülök neki, hogy ez a nímand lett a köztársasági elnök. Igaz, az alkotmányt nem érti, és ahogy kinéz a dolog bele sem lapozott, de legalább a szórakoztatásunkra hangsúlyt fektet.

Feltűnése vigyort csal az arcunkra, csaó letörtség, ahoj röhögés - immár rendszeresen - minden hónap utolsó hétvégéjén. Beszédei verbális igazgyöngyök, szemezgessünk a legfrissebb szájmenésből. Egy hónapja a borsodi megyeszékhely diákjait örvendeztette meg azzal, hogy jelenléte miatt nem kellett felelni osztályfőnöki órán. Veszprémbe több helyszínes haknit tervezett, volt fellépés Devecsertől Veszprémig, Zirctől Pápáig. Legfontosabb állomás mégis a megyeszékhely volt, ahol előbb a helyi nagyságok elsírták bánatukat a pénztelenség fölött, mire legnagyobb gondolkodónk habozás nélkül terelte őket a helyes útra: kunyerálásért cserébe fel tudta ajánlani a munka iránti alázatot.

Miután dolgát elvégezte áthelyezte a színpadot a Pannon Egyetemre, ahol a hallgatók előtt lépett föl. Gondolom nem akart beleszaladni még egy osztályfőnöki órás malőrbe, azért választott ezúttal némileg érettebb korosztályt. Úgy érezte itt aztán tényleg belecsaphat a lecsóba, érteni fogják. Felütésnek bedobott némi önpolírozást, hogy mire ő egyetemre került már négy nyelvet beszélt, zongorázott és hegedült, mint egyszemélyes fesztiválzenekar, és még hittanra is járt. Amúgy meg a mostaniak között sok a megélhetési egyetemista, aki alig várja, hogy megbukjon, és a zemberek pénzén henyéljen tovább az alma mater-e falai között. Természetesen aki vette a fáradtságot és eljött őt meghallgatni az nem ilyen.

Az erősen ironikus írás a varanus.blog.hu-n ide kattintva olvasható tovább!

Vissza...