Kis embernek nagy szoba jár?

2011-02-24 16:31:14

Orbán majd akkor kaphat irodát a parlamenten kívül, ha az államadósság 60 százalék alá csökken. Arra azonban, hogy a Parlamenten belüli, új 180 négyzetméteres irodája mennyibe kerül, nem kaptunk választ. Nem árulta el a miniszterelnök szóvivője az Index kérdésére, mennyibe került a 180 négyzetméteres parlamenti terem átalakítása, melyet Orbán Viktor használ mostantól saját irodájaként.

Először a Blikk írta meg, hogy Orbán átköltözött az eddig reprezentatív célokra használt Nándorfehérvári terembe, amit ezért át kellett alakítani, de a Miniszterelnökség nem mondta el, mennyibe került mindez. A számokat firtató kérdésünkre Szijjártó Péter szóvivő ugyan számokkal válaszolt, de azok egészen másra vonatkoznak. A szóvivő szerint egyedülálló egész Európában, hogy a miniszterelnök dolgozószobája a parlament épületében kapott helyet. Az európai hagyományban ugyanis a törvényhozás mindenütt a kormányzástól elválasztva működik, és ez a fizikai elhelyezésben is kifejeződik.

Az Index.hu-n megjelent írást ide kattintva olvashatja tovább!

Mottó: "A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a nemzeti jelmezbe öltöztetett, képmutató, kapzsi jobboldal." (Márai: Napló, 1984-1989.)

A Blikk tudósítása ide kattintva érhető el!

 

Vissza...