Nő a belső feszültség

2011-02-24 12:24:28

Időnként beszólnak egymásnak a Fidesz prominensei. Ezúttal Lázár üzent vissza Navracsicsnak. "Nagyobb frakciófegyelmet kellene tartani a kormánypárti képviselőcsoportban Navracsics Tibor szerint, a miniszterelnök-helyettes ugyanis - mint az a Figyelőnek adott interjúból kiderül - nem tartja jónak, ha kódexszerű jogszabályok is egyéni képviselői indítványként kerülnek a parlament elé. Lázár János Fidesz-frakcióvezető az MTI-nek erre reagálva úgy nyilatkozott, köszöni Navracsics Tibor véleményét, majd hozzátette: "az emberek gyors változásokat akarnak, nem tudnak várni az egy helyben toporgó minisztériumi tisztségviselőkre".

A Figyelő csütörtökön megjelent számában arra a kérdésre, hogy szerinte meddig marad meghatározó a mostani kormányzati ciklusban az egyéni képviselői indítványokon alapuló törvényalkotás, Navracsics Tibor azt mondta: egy ilyen nagy létszámú kormánypárti frakciónál szükségszerűnek tartja, hogy sok egyéni képviselői indítvány születik.

"Semmiképpen nem tartom viszont jónak, ha átfogó, kódexszerű jogszabályok is ilyen módon kerülnek a parlament elé. Ebben a tekintetben mindenképpen szükség van a frakcióvezetés részéről a nagyobb együttműködési készségre, és arra is, hogy nagyobb fegyelmet tartsanak a frakcióban" - fejtette ki a miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, aki Lázár János előtt látta el az akkor még ellenzéki Fidesz frakcióvezetetői teendőit.

A Hírszerzőn megjelent írást ide klikkelve olvashatja tovább!

Vissza...