Ünneplés kerítésbontással

2011-02-23 21:45:36

Katanics Sándor azt kérdezte (írja a Napló online), hol ünnepel a város március 15-én; ki a felelős azért, hogy a Dózsa téren nem tudunk megújult környezetben ünnepelni. Nos a kérdés második felére nem volt válasz. Felelős, az nincs. A tér ugyan nem újul meg az ígért határidőre, de még jó, hogy felhívtam a figyelmet arra, hogy milyen áldatlan állapotok uralkodnak a téren. Így a meghívók kiküldése előtt -némi közpénzből- ideiglenesen talán rendet raknak.

Összeszedik a szétdobált szemetet, lebontják a kerítést, ünnepelünk egyet, aztán talán majd elkezdik a munkálatokat is. Volt már sok határidő. Most lesz egy újabb.

Katanics Sándor és Hartmann Ferenc  szocialista képviselők ezzel kapcsolatban  tartottak kedden sajtótájékoztatót, ahol elhangzott: úgy tűnik, három hét múlva a megújult Dózsa téren nem emlékezhetünk meg nemzeti ünnepünk alkalmából, pedig ez volt az ígéret. A testület 2009 nyarán döntött arról, hogy forgalomképtelen területként átminősítik a Dózsa teret és kialakítanak egy olyan ingatlant, amelyre felépíthető egy bevásárlóközpont. Az ingatlanforgalmi értékbecsléssel és az eljárással voltak problémáik, de támogatták, hogy egy kereskedelmi központ létesüljön. Az első ígéretek arról szóltak, hogy 2009 év végére működni fog a központ, 2011-ben a március 15-ei ünnepséget pedig már biztosan a Dózsa téren lehet ünnepelni. A szerződést most a képviselők újratárgyalják, visszamenőlegesen akarják módosítani.

Ha kíváncsi a Napló tudósítására, ide klikkelve tudja azt teljes terjedelmében elolvasni.

A Veszprémi TV híradós anyaga ide klikkelve érhető el.

Vissza...