Nincs mese, bejegyzik

2011-02-23 21:26:02

Szinte bizonyos, hogy a hét végén megkapja országos minősítését Gyurcsány Ferenc platformja, s ezzel nyolcra bővül a szocialista tömörülések száma – értesült a Népszabadság. A pártvezetéssel és a korábbi kormánnyal is élesen kritikus Társadalompolitikai Tagozat viszont végleg elveszítheti tagozati besorolását. 

A hét végén az MSZP választmányi ülésén várhatóan döntést hoznak a tagozatok és platformok minősítéséről is – tudta meg a Népszabadság. Bár az egyeztetésen politikai napirend is lesz, megvitatják az Orbánkormány „megszorításait” és az addigra állítólag már bejelentett strukturális reformokat, Lendvai Ildikó is beszámolót tart a klubhálózat fejlődéséről; mégis a platformok minősítése kelti a nagyobb izgalmat. Az ezzel kapcsolatos előterjesztést a Tagozatok és Platformok Minősítő Bizottságának (TPMB) vezetője már megvitatta az országos elnökséggel, a végső döntést azonban csak a választmány hozhatja meg a hét végén.

Úgy tudjuk, hogy Gyurcsány Ferenc platformja, a Demokratikus Koalíció meg fogja kapni az országos minősítést. Ez, míg korábban anyagi támogatottsággal is járt, manapság leginkább „csak” a politikai érdekérvényesítés egyik eszköze és fokmérője. Mégis Gyurcsányék számára meglehetősen fontos lépés.

A Nol.hu-n megjelent információról ide kattintva olvashat bővebben!

Vissza...