1 millió gyerek és munkahely

2011-02-22 16:41:30

Most olvasom az indexveszprem.hu-n, hogy Mihalovics Péter, a városi közgyűlés Fidesz - frakciójának  frakcióvezetője "csatlakozott Orbán Viktor azon mondatához, miszerint Magyarországon egy millió új munkahelyre, és egy millió gyermekre van szükség".

Tetszik. Igaz az eddigi közel egy év alatt, amióta a Fidesz kormányoz, új munkahelyek alig- alig, vagy egyáltalán nem jöttek létre, de a munkanélküliek száma a hírek szerint igen jelentős mértékben gyarapodott. A gyerekek számának növekedését illetően sajnos nincsenek információim. Az viszont némi derültséget is okozva eszembe jutott, hogy ez a "parancs"2014-re tényleg hozhat a Fidesz számára átütő sikert. 2002 tavaszán Orbán Viktor - a győzelem reményében - adta ki a  mozgósító jelszót, "mindenki vigyen magával még egy embert!" Most, hogy a gyermekek után járó szavazati jogon törik a fejüket, az tűnik immár logikusnak, hogy "mindenki csináljon még egy embert!" Aztán -ha jól teljesítik a tervet- 2014-ben szavazhatnak is helyettük!

A 2011. évi költségvetés a jövő Veszprémének alapjait rakja le – fogalmazott keddi sajtótájékoztatóján Mihalovics Péter, a Fidesz veszprémi frakciójának vezetője. A 2011-es költségvetés megalapozza a régóta húzódó intézményrendszeri átalakítást, lehetőséget biztosít az önkormányzati feladatrendszer újraformálására. Megágyaz a jövő nemzedékének boldogulásához is, hiszen a fejlesztések központjában a belvárosi rehabilitáció, bölcsőderekonstrukciók, játszótér-fejlesztések állnak. Növeli a városlakók szellemi, kulturális és fizikai épülésének lehetőségét – fogalmazott Mihalovics Péter, példaként említve, hogy a sporttámogatás 30 millió forinttal növekszik.

A indexveszprem.hu-n megjelent hírt ide klikkelve olvashatja tovább!   

2010. okt.: Orbán Viktor világszabadalomnak nevezte a január elsejétől tervezett, egykulcsos adórendszert. Magyarországon hiányzik egymillió munkahely és egymillió gyermek - jelentette ki a miniszterelnök.
Múlt: 2002- Mindenki vigyen magával egy embert!
Jelen: 2011- A gyerek is ember-tehát járjon utána szavazati jog!
Jövő: 2014- Mindenki csináljon egy embert-és menjen el (helyette is) szavazni!

Vissza...