A rendőrök utolsó reménye

2011-02-22 16:22:59

Levélben fordult a köztársasági elnökhöz a Független Rendőr Szakszervezet, hogy a hétfőn elfogadott semmisségi törvényt aláírás előtt küldje vissza megfontolásra a Tisztelt Háznak, vagy kezdeményezze a jogszabály előzetes alkotmánybírósági kontrollját. A szakszervezet szerint a törvény alkotmányossági aggályokat vet fel, jogerős bírósági határozatokat semmisít meg, beleavatkozik az igazságszolgáltatás feladatkörébe, és emellett a rendőrség kollektív bűnösségét veti fel. 

A hétfőn elfogatott törvény lényege, hogy a 2006-os zavargások résztvevőivel szemben hozott valamennyi ítélet és intézkedés semmis, ha az kizárólag rendőri vallomáson alapul. A Független Rendőr Szakszervezet szerint a törvényből az a hamis következtetés vonható le, hogy minden határozat téves volt, amely eljárásokban kizárólag rendőri jelentés vagy tanúvallomás állt rendelkezésre, mert a rendőrök koholt bizonyítékokat szolgáltattak.

Úgy vélik, ez a rendőrség kollektív bűnösségét veti fel és ezzel összefüggésben azt, hogy mindenkit ártatlanul ítéltek el, ha a bizonyítás kizárólag a fent említetteken alapult. Amennyiben ez történt volna, az eljáró bírónak hivatalbeli kötelezettsége lett volna feljelentést tenni a rendőrrel szemben hamis tanúzás vagy hamis vád miatt.

A hírt teljes terjedelmében ide klikkelve olvashatja el a Hírszerző.hu-n.

Vissza...