Pártot Pu(ch=k)-kaszt?

2011-02-16 14:46:18

Ez itt egy nagyon hosszú, viszont felettébb érdekes interjú az MSZP talán legerősebb emberével. Tíz éven át volt a párt pénztárnoka, állítólag ő az egyetlen "komcsi", akit komolyan vesz a túloldal fő gazdasági háttérembere, Orbán bizalmasa, Simicska Lajos. Ritkán áll a nyilvánosság elé, és most azt mondja: lehetőleg ne szakadjon a párt, de Gyurcsány, ha nem képes alkalmazkodni, álljon odébb.

Mikorra tervezi a királycsinálást?

Királyokra mifelénk nincs igény, nálunk demokratikus vezető irányítja a pártot, a mostanit Mesterházy Attilának hívják.

Úgy tudni, ön találta ki Mesterházyt pártelnöknek.

Nem kellett kitalálni, ügyes ő, az elmúlt négy-öt évben jött fel, mint a buzgár. Én csupán annyit segítettem, hogy felkínáltam neki: ha szeretne pártelnök lenni, szívesen támogatom.

Plusz, gondolom, megfuttatta a nevét.

Meg.

Mesterházy novemberben azt ígérte: újévre rend lesz a szocialistáknál, eldől végre, ki a főnök, milyen pártot akarnak, és mi lesz a burjánzó platformokkal. Ehhez képest nagyobb a káosz, mint három hónapja.

Tévedés, a párt napi működésében nyoma sincs a zavarnak. Ami a káosz látszatát kelti, az a valóban zűrös platformosdi. Sajnos, bár egykor ezekben a műhelyekben formálódott a politikánk, idővel személyi ambícióknak rendelődtek alá.

Gyurcsány platformja is ilyen?

Az ő platformja párt a pártban. Neki nemcsak ambíciói vannak, hanem víziói is. Meglátjuk, mi sül ki belőle.

Ha kíváncsi a "szocialisták Simicskájával" készült interjú egészére, ide klikkelve olvashatja el azt az Fn.hu-n.

Vissza...