A párt elnöke

2011-02-16 14:39:38

- Michael Jacksont nehezebb imitálni - ahogy tette a tavalyi kampányban -, vagy pártelnököt?
- Michael Jacksont lehetetlen. Belőle csak egy volt, pártelnökből viszont sok, ami nem jelenti azt, hogy bármelyiküket is másolni szeretném.
- Az imitálást nem így értettük. Míg papíron ön az MSZP vezetője, Orbán Viktor évértékelőjére idén is Gyurcsány Ferenc kontrázik a szocialisták közül.

- Nem a kontrázások jelentik a jövőt Magyarország számára. Mi már november végén értékeltük a kormány addigi tevékenységét. Ráadásul 10 ezer fővel mutattuk meg: van erő, amely felsorakozik a párt mögött. Gyurcsány Ferenc közben, amint aktivitása, platformalapítási tevékenysége is mutatja, keresi a helyét az MSZP-ben. - Nem a leendő pártjába szervezi ki a tagságot azzal, hogy a platformjába olyanokat is felvesz, akik nem tagjai az MSZP-nek? - Alapszabályunk szerint egy platformnak nem lehetnek pártoló tagjai. Velük legalábbis nem lehet megalapítani azt. Legkésőbb márciusban dönt a választmány arról, hogy Gyurcsány Ferenc platformja megfelel-e az alapszabálynak, de szerintem igen - az alapítók MSZP-tagok, alapszabályszerűen. Pártoló tagjai pedig a szocialista pártnak lehetnek - ebben tehát nem látok problémát. Ne felejtsük el, célunk tavaly még az volt, hogy ne szakadjon szét a párt. Megoldottuk, pedig elemzők azt írták, az önkormányzati választás lesz az utolsó szög a koporsónkban. Ehhez képest sikerült jobban szerepelni, mint az országgyűlési választáson.

 

Az interjú teljes szövegét ide kattintva olvashatja a Hetiválasz.hu-n.

Vissza...