Miért nem ordítotok?

2011-02-13 07:37:02

Mi van ebben az országban? Nincs egy józan ember, aki azt mondja, hogy ebből elég? Nem lehet eldönteni néha, hogy ez egy elmegyógyintézet vagy egy óvoda. Szólni kellene az egész országnak, hogy kikérjük magunknak, hogy totális hülyének nézzenek bennünket. Hogy megalázzanak azzal, hogy szervilis emberek akár hízelkedésből akár másból egy négy évre megválasztott köztisztviselőt ilyen misztikus szereppel ruházzanak fel.

Hát kicsoda Orbán? Király? Egyszerűen döbbenetes, ami Magyarországon zajlik, és ebben a legdöbbenetesebb az, ahogyan a magyar nép viselkedik. Naponta elnézik, hogy egy Szijjártó nevű papagáj megalázza őket nyilvánvaló hazugságokkal, hogy nem tiszteli meg őket azzal, hogy valamiről épeszű módon beszél, érvel, kifejti a véleményét. Minden idők egyetlen magyar miniszterelnöke pedig, amikor el kellene mondania, mi lesz Magyarországgal, a munkanélküliekkel, az éhezőkkel, a magukat eltartani képtelen, reménytelen emberekkel, akkor előáll, mint egy falusi KISZ-titkár a Forradalmi Ifjúsági Napokon, és nevet ad a következő négy évnek. Ilyeneket: 2010 összefogás éve (mekkora hazugság), 2011 megújulás éve (a demokrácia maradékának felszámolása), 2012 elrugaszkodás éve (mint az óvodában), 2013 emelkedés éve (persze, a csillagokba), 2014 a gyarapodás éve (ekkor lesz megint választás, majd megint osztogatnak és eladósítják az országot). Úgy kellene hátsón billenteni egy miniszterelnököt egy ilyen beszédért, hogy felemelkedjen az égbe. Nekiáll cigányozni, tyúklopásról beszélni Magyarország miniszterelnöke? És ezt szó nélkül tűrik? Még tetszik is? Hát ezeknek a cigányoknak sincs semmi vér az ereikben, hogy ezt elnézik? Miért nem tiltakoznak?

De hol vannak a demokraták? Teli torokból kellene kiáltani, hogy az Európai Unió soros elnöki tisztét ellátó ország miniszterelnöke rasszista beszédet mondott. És már nem először. Ez az ország tényleg megérdemli Orbánt, megérdemli a sorsát, azt a pusztulást, ami vár rá.

Bartus László írását az Amerikai Népszavában ide kattintva olvashatja tovább.

Vissza...