Török ezt nem gondolta volna...

2011-02-11 20:37:09

"Őszintén szólva kicsit meglepett és bizonytalan vagyok. A Fidesz-KDNP közös siófoki frakcióüléséről olyan hírek özönlenek, amelyekre ezen politikai csoportosulással kapcsolatban hirtelen nem is tudom, hogy mikor volt utoljára példa" - írja blogjában Török Gábor. 

A KDNP megzsarolta a Fideszt, Kósa Lajos határozottan bírálta a kormány terveit, Pokorni Zoltán keményen ütközött Hoffmann Rózsával, és végül Lázár János - miközben bejelentette, hogy a jövőben saját autóját fogja vezetni - olyan önkritikus mondatot mondott a sajtótájékoztatóján, ami általában még egy fideszlight közszereplőtől is meglepne: a Fidesz ezekben az ügyekben csak azt kapja, amit korábban maga adott a szocialistáknak. Mi van itt, kérem?" - teszi fel a kérdést Török Gábor.

"Természetesen nem az lep meg, hogy viták vannak a kormányoldalon: aki a Fidesz belső viszonyait nem csupán néhány baloldali lapból ismerte, korábban is tudhatta, hogy az a monolit, kétely- és ellentétmentes egység, amiről itt-ott olvasni lehetett, soha nem létezett. A jobboldal (mint általában minden politikai szervezet) akkor is tagolt, belülről megosztott volt, amikor egyszerűen csak nemet kellett mondani a balliberális kormányzásra - nem nagy újdonság, hogy ehhez képest a kormányzás csak tovább erősítette az amúgy is meglévő érdek- és értékellentéteket" - írja legfrissebb blogbejegyzésében az elemző.

Vissza...