Ultimátum a KDNP-től

2011-02-10 19:24:34

Az új alkotmány kapcsán ultimátumot adott a KDNP Orbán Viktornak és a Fidesznek: ragaszkodnak a magzati élet, a házasság, és a család alkotmányos védelméhez az alaptörvényben. "Ha a Fidesz ezt másként gondolja, akkor nem kell új alkotmány" - tették egyértelművé a KDNP-sek.

Nélkülük a Fidesznek nincs meg a kétharmada. Orbán Viktor információink szerint azt mondta: "az abortusz-szigorításba belebuknánk". Vagyis: marad a status quo. Ultimátumot adtak Siófokon a kereszténydemokraták a miniszterelnöknek, illetve a Fidesznek a frakciószövetség tanácskozásán, amikor az új alkotmány került napirendre. "Olyan kemény, huszonnégyórás vita bontakozott ki negyven-ötven felszólaló egymásnak feszülésével, amilyenre nem volt példa 2010 május 29-e a kormány megalakulása óta" - mondta munkatársunknak egy kereszténydemokrata politikus.

"Az abortusz szigorításába belebuknánk"

Lapunk úgy értesült, hogy a vitát maga Orbán Viktor indította el azzal, hogy közölte: az abortuszszabályok szigorítása, megváltoztatása a bukásunkat okozhatja. Különösen, ha ezt a társadalom abortusztilalomnak értelmezi. De a KDNP-sek már azt is sérelmezték, hogy a parlamenti alkotmányelőkészítő bizottság által elfogadott, Salamon László, KDNP-s politikus vezetésével kidolgozott 16 oldalas alkotmány-koncepció mellett egy 1,5 oldalas összefoglalót osztottak szét a frakcióülésen.

A cikk folytatása a Nol.hu-n ide klikkelve olvasható.

Vissza...