Vissza Mikolát!

2011-02-05 09:32:48

Pár nap leforgása alatt két hatalmas maflást is kapott Szentes Tamás egészségügyi főpolgármester-helyettes a főnökétől, s mindkettőt rezzenéstelen arccal állta. A főpolgármester előbb a szerbiai útjáról telefonált haza, hogy vége a Szentes-féle autodafénak, egyetlen kórházigazgató se lesz kirúgva, majd midőn sajtótájékoztatón is megerősítette ezt, arra a kérdésre, hogy miért nincs jelen a helyettese, azt felelte, kíméleti okokból.

Az elmúlt ötven évben ennyire még nem sajnált le városházi vezető városházi vezetőt a nyilvánosság előtt; ha mindez velünk történik, világgá megyünk szégyenünkben, de legalábbis kikérjük magunknak az ilyen eljárást. Szentes főpolgármesterhelyettes azonban még mintha büszke is lenne. S hogyne volna az, most ugyan vesztett, de majd legközelebb nyilván nyerni fog. Az most mindegy, hogy pártparancsra vagy önhatalmúlag rendelte-e be a város teljes kórházvezetői állományát, hogy aztán kinek-kinek nyugdíjazást, illetve szerződésbontást ajánljon fel, az értetleneknek pedig azonnali kirúgást helyezzen kilátásba, a lényeg, hogy amint a főnöke távollétében akadt pár szabad perce, máris gyakorolta a hivatását. Elvégre iskolázott ember, ám most nem feltétlenül az orvosi és közgazdászdiplomájára gondolunk, hanem arra a világlátásra, amit egyébként ezreknek tanítottak tavalyelőtt nyáron hétvégi, bentlakásos Fidesz-gyorstalpalókon, felkészítendő őket az ország átvételére. Hát ez jött ki belőle.

Az Élet és Irodalom publicistájának írását ide klikkelve olvashatja tovább a Nol.hu-n.

Megyesi Gusztáv: Mit kíván a magyar nemzet? címmel 2010. október 30-án megjelent írása a tavaszi "megmozdulások" közeledtével ismét aktuális. "Minthogy a hírek szerint a közeljövőben mindenféle elemek és csoportosulások tüntetéseket szerveznek a kormány ellen, kötelességünk emlékeztetni az olvasót, hogy amikor napra pontosan fél évvel ezelőtt megérkeztek az Országos Választási Irodához az utolsó külképviseleteken leadott szavazatok is, végérvényesen eldőlt, hogy az emberek új, igazságos Magyarországot akarnak, s felhatalmazzák a kormányt ennek megvalósítására.

Más szóval a nemzeti ügyek kormányának minden döntése mögött a nép akarata áll, amelytől, ha akarna se térhetne el. Pontosan fél évvel ezelőtt a magyar nemzet egy emberként (egészen pontosan kétharmad emberként, de nyugodtan kerekíthetünk) kérte, sőt követelte az új kormánytól, hogy – miután az ország valamennyi fedett helyét teliragasztotta a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozattal, azonnali hatállyal számolja fel a társadalmi igazságtalanságokat. Ennek jegyében az egykulcsos adóval érje el, hogy a bruttó 220 ezer Ft alatt keresők ezután évente 55 ezer forinttal vigyenek haza kevesebbet, míg az állami vállalatok vezetőinél törölje el az előző kormány által húzott kétmilliós felső határt. Ezzel egyidejűleg, az ország válságos helyzetére való tekintettel, havi átlagban 140 ezer forinttal növelje az országgyűlési képviselők keresetét, s tegye lehetővé, hogy költségelszámolásként akár 742 ezer forintot is fölvehessenek. A nép külön záradékban kérte, hogy Orbán, Semjén, illetve Kövér képviselők havi jövedelme legalább 240, de inkább 300 ezer forinttal emelkedjék."

Az írást ide klikkelve olvashatja tovább a Nol.hu-n.

Még valami! Mikola úr OECD nagykövet lett. Bár a pletykák szerint a nyelvismerettel vannak még átmeneti nehézségei. :) Klikk ide!

 

Vissza...