Hitt bennük, most csalódott

2011-02-03 20:21:48

Csaba László a Heti Válasznak adott interjújában beszélt arról, hogy talán "túl nagyok voltak az elvárásai" a kormánnyal szemben és arról, hogy semmi olyat nem látott Orbánéktól, amiből kiderülne, miben is áll a gazdaságpolitikájuk. 2009 harmadik negyedévében nagyjából véget ért a krízis és a válságkezelésből való kilábalás stratégiáján dolgozik minden állam. (...) De a magyar kormánytól semmi olyat nem láttam, amiből kiderülne: miben is áll a gazadságpolitikájuk" - fogalmazott Csaba László közgazdász a Heti Válasznak adott interjújában.

"Hol olvasott benne (a Fidesz választási programjában - a szerk.) a magánnyugdíjpénztárak átalakításáról vagy a négy szektort érintő válságadókról?" - teszi fel a kérdést a lap újságírójának. "De Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter korábbi munkásságából, könyvismertetőiből, interjúiból sem következik mindaz, ami történt: államosítás, ármoratórium bevezetése vagy a partnerekkel való konfliktusos viszony vállalása" - fogalmazta meg kritikáit Csaba László.

Szerinte a tavaly májusi brüsszeli találkozó óta fordult nagyot a kormányzati megközelítés. "Most van egy-két szent szám, így az, hogy 4 vagy 3 szézalék alatt kell tartani az államháztartási hiányt és minden ennek van alárendelve" - mondta. "Ezt nehéz másnak nevezni, mint rögtönzésnek" - tette hozzá.

A Hírszerző.hu-n megjelent írást ide klikkelve olvashatja tovább!

Vissza...