"Ekéz" a hatalom

2011-02-03 09:20:53

A vita eldőlt: kár olyan illúziót kelteni, hogy ez a helyzet - akár alkotmánybírósági döntésekkel - megváltoztatható lenne. Ezt mondta szerda délutáni sajtótájékoztatóján a magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatban a Magyar Köztársaság miniszterelnöke.Sok szégyenteljes dolgot hallottunk tőle az elmúlt nyolc hónapban, ám ez a mondat, ha lenne ilyen verseny, aranyéremre lehetne esélyes a Cinikus és Antidemokratikus Mondatok Világkupáján.

Ez Orbán Viktor jogvégzett magyar állampolgár viszonya a joghoz. Ez a véleménye a Magyar Köztársaság mostani miniszterelnökének a törvényről. Amikor arról beszél, hogy a törvényt mindenkinek be kell tartani, akkor a saját törvényére gondol. Amikor azt mondja, hogy az Alkotmánybíróság döntései mindenkire kötelezők, akkor ezt úgy érti: abban az esetben, ha az Alkotmánybíróság az ő kedve szerinti döntést hoz.

 

Föld S. Péter szubjektív írását ide kattintva olvashatja tovább a nolblogon.

 

Nincsenek illúzióink, nem is voltak soha. Miért is lettek volna! Ismerjük Orbánt, mint a rossz pénzt, sőt még annál is jobban. Semmi jóra nem számítottunk, és sejtéseink sajnos beigazolódtak. Tudtuk, hogy mindenre képes. Nemcsak akkor, amikor kordont bontott, és nemcsak azért, mert nem ők kapták a legtöbbet. A 2006-os választási kampány finisében Orbán, az ellenzék vezéreként nyílt törvénysértésre szólította fel híveit. Elmarasztal az OVB, mondta 2006. áprilisában a Fidesz aktivistáinak szóló eligazításon, megvédenek a jogászok, oszt jónapot.

Vissza...