Szijjártó hallgat

2011-02-02 18:23:45

Szijjártó Péter havi jövedelme meghaladja az állami szférában bevezetett kétmillió forintos bérplafont - mondta Molnár Csaba szocialista országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón a miniszterelnök szóvivőjének friss vagyonnyilatkozata alapján.

Az MSZP-s politikus kijelentette: a parlamenti képviselő állami vezetők javadalmazásáról is rendelkező törvényt "Orbán Viktor házi kedvencére", Szijjártó Péterre szabták, aki miniszterelnöki biztosként az államtitkárokat megillető 997 ezer forintos juttatás mellett országgyűlési képviselőként 1,229 millió forintot vesz fel havonta, azaz jövedelme 2,226 millió forint.

Szijjártó Péter így "sajtótitkárként kétszer annyit keres, mint Pintér Sándor belügyminiszter" - tette hozzá Molnár Csaba, felszólítva a kormányfő szóvivőjét: fizesse vissza a jövedelme és a többi államtitkár juttatása közötti, havonta egymillió forintos különbözetet, amelyet mindeddig fölvett.

Hozzátette: ezt abban az esetben is elvárják, ha a parlament megszünteti azt a lehetőséget, amellyel Szijjártó Péter az elmúlt fél évben jelentős pluszjövedelemhez jutott. A szocialista politikus erkölcstelennek és pofátlannak nevezte, hogy a miniszterelnök szóvivője a magyar közigazgatásban példátlan kiváltságot élvezzen.

A tudósítás teljes egészében a Stop.hu-n olvasható ide klikkelve!

Vissza...