Csak nem elszámolták?

2011-02-02 12:54:10

Előzetes becslések szerint a 102 ezer magánnyugdíjpénztárban maradó akár 350-400 milliárd forintot is a második pillérben tarthat. Orbán Viktor ma rendkívüli bejelentésre készül nyugdíjügyben. Csak nem elszámolták magukat és most jön egy újabb einstand?

A pénztárak becslései szerint körülbelül 4-8 magánnyugdíjpénztár maradhat, miután az eddigi tagok közel 97 százalékát átléptetik az állami nyugdíjrendszerbe. A 3 ezer milliárdos megtakarításból viszont ennél az aránynál jóval több, akár 350-400 milliárd forintnyi vagyon is maradhat a második pillérben.

Selmeczi Gabriella pedig úgy tűnik, nem olvasta atörvényt. Fontos tudnivaló ugyanis- írja a Hírszerző-, hogy a törvény szerint azokat a maradó tagokat, akiknek megszűnik a pénztáruk, a végelszámolónak nyilatkoztatnia kell, hogy melyik pénztárba kívánnak átlépni. Amennyiben ezt a tag elmulasztja, 30 nap után visszaléptetik az állami nyugdíjrendszerbe. Selmeczi Gabriella, a miniszterelnök nyugdíjvédelmi megbízottja azonban úgy tűnik, nem olvasta a törvényt, ugyanis egy szerdai interjúban kijelentette, nincs többé lehetőség az állami rendszerbe való visszakerülésre. (A kiskapuról és a joghézagról itt részletesebben olvashat!)

A Hírszerző.hu-n megjelent írást teljes egészében ide klikkelve olvashatja.

„A jelenlegi nyugdíjrendszer fenntartható, nincs szükség drasztikus beavatkozásra. Nem szükséges más modellekre áttérni, a mostani szisztémával el lehet menni még körülbelül 30 évig.” (Orbán Viktor, 2010. február 8.)

„A kormány lépése nélkül nem lehetett volna fenntartani a nyugdíjrendszert, az ugyanis az összeomlás szélén volt.” (Orbán Viktor, 2011. február 02.)

Vissza...