Közel százezren...

2011-01-31 20:12:07

Bezártak az ügyfélszolgálatok, rendben zajlott a pénztárválasztás utolsó napja. Tudósítónk szerint 19 órakor a váci úti irodában már csak takarítók vannak, az ügyfelek hazamentek. A délutáni fél hatos adatok szerint 95 ezeren választottak a magánnyugdíjrendszert az állami helyett. A következő időszaknak három fontos kérdése van: hány kassza maradhat, az államot választók mikor kapják meg a reálhozamot, és a legfontosabb, hogy az Alkotmánybíróság változtat-e a törvényen.

Az este hat órai zárás előtt fél órával 95 016 pénztártag nyújtott be nyilatkozatot arról, hogy a magán-nyugdíjrendszerben akar maradni. A végső szám ennél egy-két ezerrel nagyobb lehet, mert az utolsó fél óra nyilatkozatai és a külföldön leadott, illetve a halasztást kért ügyfelek papírjai ebben a számban még nincsenek benne.

Ahol zárásig nem tudták befogadni a nyilatkozatokat a hat óráig kiadott sorszámok alapján, tovább nyitva tartottak az ügyfélszolgálatok, de tudósítónk váci úti tapasztalatai szerint erre valószínűleg sehol nem volt szükség - az országban a legtöbben a fiumei úti ügyfélszolgálaton adták le nyilatkozataikat, de torlódásról innen sem kaptunk hírt. Az ügyintézésre 15 percnél általában sehol nem kellett több idő.

Amennyiben a további részletek is érdeklik, kattintson ide és a cikk egészét elolvashatja az Index.hu-n.

Vissza...