Lejáratósdi

2011-01-30 10:30:18

Kósa szerdán az Este műsorában azt nyilatkozta, a szocialisták szemmel láthatólag arra készültek, hogy mindenképpen mindent megtesznek annak érdekében, hogy az ország tekintélyét lejárassák, és olyan állításokat terjesztenek, amelyek alkalmasak Magyarország rossz hírének a keltésére. A Fidesznek valószínűleg ismerős a helyzet, hiszen nyolc ellenzékben töltött év alatt ők sem ódzkodtak a regnáló kormány elleni külföldi akciózástól.

Nehezen lehetne például az ország tekintélyét emelő húzásként említeni Orbán Viktor egy három éve a European Voice hetilapban megjelent cikkét, amelyet a miniszterelnök korábbi honlapján a következő bevezetőben foglatak össze: “Magyarország csapást mért az EU kialakulófélben lévő közös energiapolitikájára, és nagyot lendített az európai energiapiac átvételére tett orosz kísérleteken”. További furcsaságokkal kedveskedik az a 2006-os beszámoló, amely arról tudósít, az uniós miniszterelnökök csúcstalálkozóját megelőző néppárti megbeszélésen Magyarország külön napirendi pontként szerepelt, s ennek keretében Orbán Viktor számolt be az ország helyzetéről. A csúcstalálkozón részt vett Angela Merkel német kancellár, Wolfgang Schüssel osztrák kancellár, José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, valamint Traian Basescu román köztársasági elnök és Ivo Sanader horvát miniszterelnök is, akik Orbán szerint "egyelőre zűrzavarosnak látják" a kormány napokban bejelentett intézkedéseit, ezzel szemben a kiszámíthatóság jeleként értékelik a Fidesz költségvetési tanács felállítására vonatkozó javaslatát.

(A tanács egyébként 2008-ban létrejött, majd miután a Matolcsy-költségvetéssel szemben kritikát fogalmazott meg, már kisebb lett rá az igény: az intézmény honlapjának helyét is sóval hintették be.)

Amennyiben további részletek is érdeklik ide kattintva érheti el a teljes cikket a Hírszerző.hu-n.

Vissza...