Hazaárulózni érdemes

2011-01-23 16:43:41

Persze csak akkor, ha nem a Fidesz van hatalmon. Emlékeznek még a kapolcsi Művészetek Völgye rendezvényen Medgyessy Péter miniszterelnököt lehazaárulózó tapolcai fiatalemberre, Loppert Dánielre? Érdemes megjegyezni a nevét. Nagy ember lett mára belőle. Hazaárulózással kezdte, majd volt Rogán Antal személyi titkára, kétszer is megválasztották a Fidesz ifjúsági tagozatának elnökévé.

Az új kormánnyal lett a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs vezetője a most huszonhét éves Loppert Dániel – írta a Népszabadság 2010. augusztusában. Az új kormánnyal és minisztériumi vezetéssel érkezett a korábbi Nemzeti Autópályakezelőből lett Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs osztályvezetői pozíciójába Loppert Dániel, aki azzal került be 2002-ben a médiába, hogy a kapolcsi Művészetek Völgye rendezvényen az akkori szocialista miniszterelnök Medgyessy Pétert többször is lehazaárulózta. Az ügyet, és a későbbi bírósági eljárást akkor kiemelt figyelem kísérte, a tapolcai városi bíróság első fokon figyelmeztette, de másodfokon fellebbezett, a Veszprém Megyei Bíróság megszűntette a pert.

Az 1983-ban született fiatalember ekkoriban még a debreceni egyetemre járt, történelem–filozófia szakra, de – feltehetően praktikus szempontok miatt – átjelentkezett a budapesti ELTE-re, ahol 2008-ban le is diplomázott történelemből. Ezt követően a Stumpf István vezette Századvég Politológiai Intézet politológia szakos hallgatója lett. Nos, végzettsége és politikai elkötelezettsége alapján is nyilván ő a legalkalmasabb a NIF Zrt. kommunikciós vezetői posztjára.

További részletek ide kattintva érhetőek el!

Négy állami vezető rokon állásának nézett utána a Blikk: kiderült, mindegyiknek tálcán kínálták
 

Kettős mérce vagy csak véletlenek sorozata? Úgy tűnik, egyes politikusok, állami vezetők rokonainak nem kell pályázaton részt venniük, ha állami pozíciót szeretnének. A Blikk megkereste négy már ismert „rokon" munkaadóját, és kiderült: egyiküknek sem kellett pályáznia. Vitézy Zsófia Orbán Viktor miniszterelnök unokatestvére, ő a Magyar Nemzet kultúrarovatát cserélte minisztériumi irodára, jelenleg a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szóvivője és sajtófőnöke.

– Vitézy Zsófia közvetlenül a miniszter irányítása alá tartozik, politikai főtanácsadó beosztásban, vezetői megbízatással látja el ezt a posztot. A kinevezésekor hatályos törvény alapján a vezetői megbízással rendelkező politikai főtanácsadót nem szükséges pályáztatni – közölték lapunkkal a NEFMI sajtóosztályán.

A cikk folytatását ide klikkelve olvashatja!  

Vissza...