Kis sértett járja be ...

2011-01-23 12:24:15

Viharosra sikeredett a magyar uniós elnökség bemutatkozása, botrány és balhé lengte be a termet. Daniel Cohn-Bendit, a legendás, 68-as diákvezér például szabályosan üvöltött Orbánnal és Chavez-hez hasonlította, ami Európában mostanában nem a megbecsülés jele. Mások is diktatórikus hajlamokkal vádolták a Kedves Vezetőt, a zöldek beragasztott szájjal hallgatták a magyar miniszterelnököt. Orbán azt válaszolta, hogy a magyar médiatörvényt "lehet és kell is kritizálni, de nem lehet sértegetni egy nemzetet. Mi ez, ha nem a magyar nép megsértése?" - tette fel a kérdést.

Ami azt illeti, tényleg sértő volt, ami a strasbourgi teremben elhangzott. Érthető, ha Orbán zokon vette a hallottakat: senki nem tapsikol örömében, ha diktátornak nevezik, a demokrácia lebontásával vádolják, lesajnálják, és leragasztott szájjal hallgatják.

Főleg a diktátorok kérik ki maguknak az ilyesmit.

Orbánt sértegették, nem a magyar népet. Mert, hiába védett meg bennünket Orbán, nem támadta senki a magyar embereket. Nem először védett meg bennünket, és félő, nem is utoljára. Megvédte már a magyar emberek nyugdíját – most kezd körvonalazódni, hogy mennyivel csökkentik a nyugdíjakra kifizethető összeget –, és megvédte a magán-nyugdíjpénztárakat. (Az itt felhalmozott pénzek sorsáról már valamivel biztosabbat tudunk – elnyeli ezeket a nagy, közös, feneketlen bendő: az államkassza.)

Ha kíváncsi FSP blogbejegyzésének egészére a nolblog.hu-n, klikkeljen ide!

Vissza...