3 a magyar igazság?

2011-01-21 13:29:07

„A jogszabály belekerült abba a pártpolitikai mezőben zajló vitába, amely egész Európában a jobbközép és a baloldal között folyik, hiszen míg az EP-ben felszólalók közül a néppárti képviselők támogatásukról biztosították mind Magyarországot, mind pedig a magyar médiatörvényt, addig az európai baloldal képviselői, a szocialisták, a liberálisok és a zöldek általában támadták."

Így értelmezte Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes azt, ami szerdán Orbán Viktor strasbourgi székfoglalóján történt. Vizsgáljuk meg e mondatot!

1. „A médiatörvény pártpolitikai mezőben zajló vitába került, amely egész Európában a jobbközép és a baloldal között folyik.” A médiatörvényt erőteljesen bíráló Angela Merkel kormánya nem baloldali, a jogszabályt szintén kritikával illető francia kormány sem. Az a számos külföldi jobboldali napilap sem, amely nem hagyta szó nélkül sem a törvényt, sem Orbán Viktor kormányának tevékenységét. Ha nem tekintjük kiindulópontnak a magyarországi jobboldali lapok azon véleményét, hogy ezek a külföldi újságok nem is konzervatívak, csak annak álcázzák magukat, akkor megállapítható, hogy a miniszterelnök-helyettes állításának ez az eleme nem állja meg a helyét.

Tóth Ákos Navracsics három hazugsága címmel megjelent publicisztikáját ide klikkelve olvashatja a Nol.hu-n.

Na, és egy ismeretlen olvasó véleménye: "Ezek az okfejtések a világon semmit sem érnek. A Fidesz erősebb, mint valaha, Orbán népszerűbb, mint valaha. A magyar nép leszarja ezeket a politikusi úri huncutságokat. Média törvény? Őszintén, kit érdekel? Milliók nézik a gagyi, igénytelen kereskedelmi csatornás műsorokat, habzsolják az igénytelen bulvársajtót, és cinikusan vigyorognak, ha megbüntetik ezeket a "mocskos" multinacionális médiavállalkozásokat. Szétszedik a bevásárlóközpontokat, plázákat, de ujjonganak amikor extra adóval büntetik őket. megérdemlik ezek a vérszívó multik, hajrá Viktor, üssed őket, gondolja a nép. Viktor megadja a népnek a kádár filinget. Szarul megy, neked? Majd jön a zálam és megoldja a gondjaid. Munkanélküli vagy? Egymillió munkahely vár rád! Lássuk be:a magyar nép holnap minden további nélkül visszaállítaná a királyságot és Viktort királlyá koronázná! A magyar nép minden további nélkül kilépne az eu-ból, nátóból,  visszalépne a varsói szerződésbe, örömmel állítaná helyre az orosz laktanyákat, hogy azt az oroszok újra benépesítsék. A magyar népnek ezt kéri mindezért:18 évesen vegyék fel valami gyárba, ott lehetőleg ne basztassák, ne nagyon kelljen dolgozni, és valamikor 55 éves kora körül elmehessen nyugdíjba, valami hínaras bányató partján összetákolt hétvégi házba, mosógépmotoros fűnyíróval nyírni a füvet.
Egy Navracsics nevű ember meg azt mond amit akar:ha őt Viktor helyezte hivatalába, akkor hazug nem lehet."

Szóval ezért írom- inkább kérdezve - én is, három a magyar igazság? Mert jelenleg ott az igazság, ahol a Fidesz?

Vissza...